HelloWorld servlet

2016-07-12 22:36
0

Cześć.
Uczę się javy ee i napotkałem na błąd. Tuż przy automatycznym tworzeniu sevletu.

package pl.helloWorldServlet.servlets;

import java.io.IOException;
import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.annotation.WebServlet;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;

/**
 * Servlet implementation class HelloWorld
 */
@WebServlet("/HelloWorld")
public class HelloWorld extends HttpServlet {
    private static final long serialVersionUID = 1L;

    /**
     * Default constructor. 
     */
    public HelloWorld() {
        // TODO Auto-generated constructor stub
    }

    /**
     * @see HttpServlet#doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
     */
    protected void doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
        // TODO Auto-generated method stub
        response.getWriter().append("Served at: ").append(request.getContextPath());
    }

    /**
     * @see HttpServlet#doPost(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
     */
    protected void doPost(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
        // TODO Auto-generated method stub
        doGet(request, response);
    }

}

Wyrzucając błędy typu: "the import of javax.servlet cannot be resolved". Kompilator to Eclipse neon, a serwer Tomcat 7.0. Jak to naprawić?

Pozostało 580 znaków

2016-07-12 22:42
2016-07-12 23:06
0

Nie będę się usprawiedliwiał - totalne lenistwo z mojej strony :/

Pozostało 580 znaków

2016-07-13 19:11
0

@szarotka - teraz mam taki błąd: "The requested resource is not available". Wiem, że na stackoverflow jest tego dziesiątki, ale jakoś mało to rozumiem o co chodzi :/

Pozostało 580 znaków

2016-07-13 19:16
0

Ale który resource? Pokaż cały stacktrace...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2016-07-13 19:33
0

Kurde, przepraszam, ale nie bardzo wiem co to jest ten cały stacktrace i jak mógłbym go pokazać.

Pozostało 580 znaków

2016-07-13 19:35
0

To ja zalecam zostawić javę ee na jakieś 3 miesiące i zacząć od nauki podstaw programowania. Serio. Bo teraz to wsiadłeś do bolida F1 a nigdy w życiu nie jechałeś nawet gokartem. To sie dobrze nie skończy.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2016-07-13 19:41
0

Cały kurs od thenewboston javy będzie dobry, żeby potem zacząć uczyć się javy ee?
Nie było pytania :x

edytowany 1x, ostatnio: Aisekai, 2016-07-13 19:51

Pozostało 580 znaków

2016-07-14 19:55
0

Chodzi o to, że program się kompiluje, nie ma żadnych błędów, tylko już jako strona nie chce się otworzyć. Zauważyłem też, że po zrobieniu tego co jest tutaj napisane http://stackoverflow.com/ques[...]avax-servlet-cant-be-resolved eclipse pokazuje, że czegoś brakuje

Pozostało 580 znaków

2016-07-14 19:59
0

Jak nie pokażesz czego brakuje to możemy tylko wróżyć z kuli...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2016-07-14 20:29
0

Naprawiłem jakoś, usunąłem jedną z (mam nadzieje) niepotrzebnych bibliotek.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0