Jak skonfigurować WildFly w intelliJ

0

Mam skonfigurowanego poma w projekcie pod wildfly ale jak teraz to ustawic w IDE w Run Configuration?

pom.xml

<properties>
        <maven.compiler.source>1.8</maven.compiler.source>
        <maven.compiler.target>1.8</maven.compiler.target>
        <failOnMissingWebXml>false</failOnMissingWebXml>

        <wildfly.adminUsername>admin</wildfly.adminUsername>
        <wildfly.adminPassword>Admin#70365</wildfly.adminPassword>
        <wildfly.add-user>${wildfly.adminUsername}:${wildfly.adminPassword}:group:ManagementRealm:false</wildfly.add-user>
    </properties>

    <dependencyManagement>
        <dependencies>
            <dependency>
                <groupId>org.jboss.arquillian</groupId>
                <artifactId>arquillian-bom</artifactId>
                <version>1.1.11.Final</version>
                <scope>import</scope>
                <type>pom</type>
            </dependency>
        </dependencies>
    </dependencyManagement>


    <build>
        <plugins>
            <plugin>
                <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
                <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>
                <configuration>
                    <source>1.8</source>
                    <target>1.8</target>
                </configuration>
            </plugin>
            <plugin>
                <artifactId>maven-war-plugin</artifactId>
                <version>2.4</version>
                <configuration>
                    <failOnMissingWebXml>false</failOnMissingWebXml>
                </configuration>
            </plugin>
                    <plugin>
                        <groupId>org.wildfly.plugins</groupId>
                        <artifactId>wildfly-maven-plugin</artifactId>
                        <version>1.1.0.Alpha7</version>
                        <configuration>
                            <java-opts>
                                <java-opt>-agentlib:jdwp=transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=5005</java-opt>
                            </java-opts>
                        </configuration>
            </plugin>

        </plugins>

    </build>

    <dependencies>

        <dependency>
            <groupId>com.google.code.gson</groupId>
            <artifactId>gson</artifactId>
            <version>2.6.1</version>
        </dependency>




        <!--dodane przez ss-->
        <dependency>
            <groupId>com.github.scribejava</groupId>
            <artifactId>scribejava-apis</artifactId>
            <version>2.5.3</version>
        </dependency>


      <!--  <dependency>
            <groupId>com.gogle.oauth-client</groupId>
            <artifactId>google-oauth-client</artifactId>
        </dependency>-->

        <!--dodane przez ss-->



        <dependency>
            <groupId>org.jboss.arquillian.junit</groupId>
            <artifactId>arquillian-junit-container</artifactId>
            <scope>test</scope>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.wildfly.arquillian</groupId>
            <artifactId>wildfly-arquillian-container-remote</artifactId>
            <version>2.0.0.Final</version>
            <scope>test</scope>
        </dependency>
...
0

Dodajesz nowy maven run i dajesz w nim wildfly:run ? Bo rozumiem ze chcesz deployować z mavena a nie bezpośednio z intellij.

0

Tak chciałbym ustawić w intellj w run sciezke do poma zeby uruchamiac z niego( tak mi sie zdaje ze tak mozna) ale nie wiem gdzie co ustawic w konfiguratorze run

0

No to ci przecież właśnie napisałem o_O Mam narysować? Klikasz na konfiguracje uruchomieniowej, wchodzisz w "Edit configurations", klikasz na zielony plusik "add new configuration", wybierasz z listy "maven", ustawiasz working directory na to gdzie masz poma a w "command line" dajesz wildfly:run.
Ale juz teraz mogę ci zaręczyć że marnujesz czas. Programowanie to nie jest coś dla ciebie. Pomyśl może nad jakąś szkołą dla piekarzy albo stolarzy?

0

Zrobilem tak W projekcie, o menu uruchamiania -> Edit Configuration
W nowootwartym oknie Run/Debug Configuration -> plusik w lewym górnym rogu -> Maven -> zakładka Parameters -> nadajemy nazwę (np. Wildfly Run) -> Working Directory, wskazujemy nasz projekt -> Command line, clean package wildfly:run -DskipTests -> zakładka General -> odznaczamy Use Project Settings -> Maven Home Directory: tu wskazujemy gdzie zainstalowany jest Maven.

0

@Shalom jeszcze jedno pytanie jak robie projekt wielomodułowy i mam np projekt i moduły projekt-api i projekt-web to scieżkę musze podać do poma gdzie jest war czyli w moim przypadku api abo web bo w "projekt" mam pom jako parent. Jak to wyglada czy mam podawać sciężkę do api i web czy wystarczy do jednego modulu?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1