jak sprawdzic czy jest polaczenie itp

2016-06-09 19:58
Biały Lew
0

witam, jak moge sprawdzic czy plik js ma polaczenie z baza danych oraz np wszystkie bledy typu brak tabeli mozna jakos to sprawdzic?

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 12:50
Biały Lew
0

wie ktos? i powie

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 12:53
0

Dlaczego nikt nie odpowiada w moim wątku?

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 13:00
Piękny Kot
0

Nie wiem i nie powiem bo nie wiem o co chodzi

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 13:06
0

Plik js nie łączy się z bazą

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 15:02
Biały Lew
0
Sarrus napisał(a):

Plik js nie łączy się z bazą

jeżeli tak to musi się łączyć z plikiem.php który ma połączenie z baza danych oraz plik.php musi wysyłać do js zapytania i odbierać je.

a mi zalezy zeby pokazywalo jezeli plikowi.js brakuje jakiejś tabeli bazy itp wywalalo komunikat z linia oraz z nazwa brakującej tabeli/bazy itp

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 15:12
0

Plikowi js nie może brakować tabeli w bazie bo nie wykonuje zapytań do bazy. Jeżeli chcesz mieć komunikaty o błędach po stronie js to musisz te komunikaty przekazać z serwera. Nie ma jednej uniwersalnej metody, więc na tak ogólne pytanie będą tylko ogólne odpowiedzi.

Pozostało 580 znaków

2016-06-10 15:21
Biały Lew
0
Sarrus napisał(a):

Plikowi js nie może brakować tabeli w bazie bo nie wykonuje zapytań do bazy. Jeżeli chcesz mieć komunikaty o błędach po stronie js to musisz te komunikaty przekazać z serwera. Nie ma jednej uniwersalnej metody, więc na tak ogólne pytanie będą tylko ogólne odpowiedzi.

ok a jak mogę w prosty sposób rozróżnić kod javascript od ajax i jquery? jak wszystkie te jęzki są pisanie w pliku.js
drugie pytanie jeżeli nie mogą wykonywać zapytać do bazy.to co robi ten kod? wysyla zapytanie do db.php czy jak bo już sie pogubiłem chce zrobić prosto żeby wiedzieć czy po prostu mam wszystkie tabele i czy baza sie zgadza
kawałki kodów:
game.js

}   
    if(runt) thread1=setInterval(gameThread,100);
    if(global.initlvl<4) {
        if(!alldata)document.location.reload();
        global.initlvl++;
        dbget('init','initlvl='+global.initlvl);        
    }
}

widać dbget tak jakby odbierał zapytanie z bazy

unction forceget()
{
    var l=arguments.length;
    var task= l>0?arguments[0]:"";
    var params= l>1?arguments[1]:"";
    advAJAX.get({
        url: "db.php",
        timeout : 2500,
        queryString : params,
        parameters : {
            "task": task,
            "pid": player.pid,
            "ev": 99999999,
            "lastch": 99999999,
            "lastcch": 99999999
//          ,"hash": player.hash
        },
        onError : function(obj) { log("ajax: " + obj.status,2); },
        onFatalError : function(obj) { log("ajax: " + obj.status,3); },
        onSuccess : function(obj) { proceed(obj.responseText);  }
    }); 
    global.refresh=0;
}

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0