Interpretacja tekstu jako kod html

0

Cześć,

pobieram z bazy danych tekst, który jest kodem html. Potrzebuje, żeby html mi go interpretował, a nie wyświetlał jako tekst.
Szukałem w internecie ale nie mogę jakoś się doszukać jak to zrobić ;/

Ktoś pomoże?

1

Potrzebuje, żeby html mi go interpretował (...)
co.

0

mam tekst pobierany z bazy ze znacznikami html
i chce żeby to działało jako html, a nie wyświetlało mi np.:

tekst

0

Wrzuć kod :P

0

Ale gdzie ty to chcesz wyświetlić?

0

Założę się że chce mieć pogrubienie w konsoli ...

0
	<div class="article-content" >
			{{article.content}}
		</div>

article to json, article.content zawiera tylko kod html. Wyświetla mi to jako tekst, tzn wszystkie znaczniki html itd.

1
htmloo napisał(a):
	<div class="article-content" >
			{{article.content}}
		</div>

article to json, article.content zawiera tylko kod html. Wyświetla mi to jako tekst, tzn wszystkie znaczniki html itd.

Uzyj angular ng-sanitize i ng-bind-html zamiast {{ }}

Np.

<div class="article-content" ng-bind-html="article.content"></div>

A w kontrolerze:

angular.module('app', ['ngSanitize'])
	.controller('SomeCtrl', function($scope, $sce){
	$scope.article.content= $sce.trustAsHtml($scope.article.content);
});

0

@up pod warunkiem, że to jest angular. Jeśli np twig to

{{article.content|raw}}
0

O to chodziło. Dzięki wielkie za pomoc! :)

@_13th_Dragon "założę się", że bezsensownie odpowiedzieć potrafisz, ale pomóc już nie

0

@_13th_Dragon Może i pytanie nie najlepsze, nie najlepiej ułożone, niezbyt dobrze przemyślane, ale jak widać dało się porządnie i mądrze odpowiedzieć. Nie ma głupich pytań, są tylko ludzie, którym wydaje się że pozjadali wszystkie rozumy. Btw. myślisz, że dlaczego pytanie znalazło się w kategorii newbie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1