Czy w asp.net mvc można bawić się rysowaniem?

0

Tak, jak w temacie.

0

Co to znaczy "bawić się rysowaniem"?

0
somekind napisał(a):

Co to znaczy "bawić się rysowaniem"?

Tzn. rysować figury albo zrobić prostego Painta, w którym można rysować.

1

ASP.NET tu Ci wiele nie pomoże, i tak musisz to zrobić w przeglądarce, czyli w JavaScript.

1

@finito, na temat pisz w postach.

Tak, da się połączyć ASP.NET z frameworkami JavaScript. Zauważ, że nawet szkielet aplikacji ASP.NET zawiera masę kodu JavaScript: jQuery, jQuery validation, modernizr, knockout i parę innych.

Z punktu widzenia kodu JavaScript strona serwerowa to tylko adres, na który wysyła się żądanie i odbiera odpowiedź. Nie ma znaczenia, czy tam jest ASP.NET, Java czy PHP.

0

Dla rysowania zainteresuj się SVG, na stronie MS nawet jest sympatyczny tutek: https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/kurs-html5--svg--wprowadzenie.aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1