Prosty kalkulator w JavaScript - jak zacząć?

0

Cześć :)

Chciałbym dla "zabawy" stworzyć prosty kalkulator, chociażby ten w stylu windows'owym. Nie za bardzo wiem od czego zacząć. Czy ktoś mógłby pokierować jak się za to zabrać? Byłbym wdzięczny...
Kalkulator ma wyglądać mniej więcej tak:

user image

0

Jest to niemożliwe bo javascript nie ma GUI.

0

Javascript jest do aplikacji webowych,nie dekstopowych.

3

Przerób podstawy html i css, jak będziesz umiał stworzyć statyczny widok kalkulatora to dopiero weź się za js.

2

@Mały kod @Akali Co wy pierdzielicie?

@fearlay opcji masz wiele - np. appjs lub electron

0

Podstawy HTML/CSS posiadam. Jestem w stanie stworzyć tak wyglądający kalkulator właśnie za pomocą HTMLa/CSSa. Nie wiem jak ma wyglądać funkcjonalność, czyli JS :p

EDIT: Mój błąd, powinienem zaznaczyć w pierwszym poście, że chce aby to było odpalane na przeglądarce, a nie jako aplikacja okienkowa.

0

A w czym konkretnie masz problem? Znasz js w ogóle?

0
fearlay napisał(a):

Podstawy HTML/CSS posiadam. Jestem w stanie stworzyć tak wyglądający kalkulator właśnie za pomocą HTMLa/CSSa. Nie wiem jak ma wyglądać funkcjonalność, czyli JS :p

EDIT: Mój błąd, powinienem zaznaczyć w pierwszym poście, że chce aby to było odpalane na przeglądarce, a nie jako aplikacja okienkowa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1