Wektor ze wskaźnikami

0

Hej, chcę zrobić vector, który będzie zawierał wskaźniki do kolejnych vectorów, które zawierają inty. Mam taki fragment kodu i kompilator sygnalizuje mi błąd. Ktoś pomoże?

int main ()
{ 
	int n=5;
	vector <vector<int>*> lista(n);

	vector <vector<int>*>::iterator it;
	
	for (it = lista.begin(); it != lista.end(); it++)
	{
		lista[it]=new vector <int>;
	}
1

Jakbyś napisał jaki błąd to byłoby wiadomo gdzie utknąłeś a tak to nikt nie zgadnie czy kod jest skopiowany a Ty zapomniałeś o include czy może po prostu tego tutaj nie wkleiłeś a błąd jest niżej.
Tak czy siak zobacz jak wygląda przechodzenie iteratorem po wektorze: http://stackoverflow.com/questions/409348/iteration-over-stdvector-unsigned-vs-signed-index-variable

0

kompilator sygnalizuje mi błąd
Następnym wklej ten błąd.

it to iterator, a nie indeks, więc lista[it] nie ma sensu. Po prostu

it = ...

Dlaczego wektor wskaźników a nie wektor wektorów?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1