Wątek przeniesiony 2016-03-02 09:20 z Webmastering przez dzek69.

Czy diva można tylko raz użyć?

0

Czy diva można tylko raz użyć?

Tak jak w temacie, bo strona się skompiluje, ale czy to jest dobrze tak robić?

0

Nie rozumiem, ale można wiele razy

Pokaż skompilowaną stronę :)

0

Strony w htmlu się nie kombilują, to nie java :) Możesz spokojnie ich użyc ile razy Ci się podoba, tak jak każdy inny tag. Ważne jest, żeby atrubut id tych divów się nie powtórzył.

0
<div id="pogrubienie">Napis</div>
            <div id="pogrubienie">Napis</div>

Niby pokazuje błąd, że drugi raz używamy tego samego diva, ale strona się normalnie wyświetla. To tak nie można?

0

Tak jak napisał Desu, musisz zmienić atrybut id, żeby nazwa się nie powtarzała. Jeżeli chcesz użyć tej samej nazwy użyj selektora class

0

@Wybitny Lew Nie mam cierpliwości do takich ludzi jak Ty. Zadajesz pytanie na forum, dostałeś ode mnie odpowiedź czarno na białym i nawet jej nie przeczytałeś? :/

Ważne jest, żeby atrubut id tych divów się nie powtórzył.

Wybitny Lew napisał:

<div id="pogrubienie">Napis</div>
            <div id="pogrubienie">Napis</div>

WTF

0

Na pewno bezpieczniej jest zmienić atrybut id na class. Zmiana jest konieczna jeśli używasz JavaScript-u i funkcji ``getElementById`.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1