PHPStorm XDebug - debugowanie zdalne nie działa.

0

Witam,

Używam PHPStorm i XDebug do plików lokalnych i jest wszysko w porządku. Natomiast jak debugować aplikacje działające na zdalnym serwerze? Kombinuję z dokumentacją i ciągle to samo.

[XDebug]
xdebug.remote_enable = 1
xdebug.remote_handler = "dbgp"
xdebug.remote_host = ................... <------ ?
xdebug.remote_port = "9000"
xdebug.remote_log = "E:/temp/log.txt"
zend_extension = E:\XAMPP\php\ext\php_xdebug-2.4.0rc4-5.6-vc11.dll

Wybrałem New Project from Existing Files ----->> Web server is on remote host, files are accessible via FTP/SFTP/FTPS.
Pobrał wszystkie pliki aplikacji.
Gdy nacisnę Run, przenosi mnie na stronę aplikacji, tam w formularzu mogę wpisywać to co zwykle, a nigdzie nie widać reakcji debuggera. XDebug w PHPStorm wygląda tak samo jak przed przeniesieniem do aplikacji.

Rozumiem, że efekty debugowania powinny być w tym samym miejscu co przy debugowaniu plików lokalnych, w PHPStormie w tym oknie poniżej kodu. Czy w jakimś pliku tekstowym?

Ma ktoś jakieś sugestie?

Dzięki

0

Czy ktoś może mi coś wytłumaczyć, bo chyba czegoś nie rozumiem?

Do Desu: Nie za bardzo mi te rozwiązania z linka działają.

Są dokumentacje jak debugować zdalnie. Rozmawiałem z innym człowiekiem i napisał:

" ... Jeśli odpaliłeś program na zewnętrznym serwerze to nie ma możliwości debugować go przez Twój debuger, ponieważ to 2 zupełnie różne od siebie środowiska. ... "

No to można debugować zdalnie czy jak?

Pozdrawiam
Dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1