Dane przesłane w formularzu POST

0

Witam.

Chcę zbadać formularz POST na stronie internetowej. Wypełniam go i daje wyślij. Jak zbadać jakie pola zostały wysłane, te ukryte też, wartości pól itd.?

Chodzi żebym miał zrzut pól i ich wartości, np. takie coś:

[message_title] => 'Tytuł wiadomości'
[message_field] => 'Wiadomość'
[redirect_hidden] => 1

Jest może jakiś dodatek do Chrome, który takie coś ma?

0

Pod Chrome to nie wiem, pod Operą i Firefoxem są debuggery HTTP(S) i tam sobie można wiele zobaczyć. Ewentualnie jeśli ruch jest po HTTP to pozostaje jakiś zewenętrzy program czy sniffer. Na przykład Wireshark albo HTTP Analyzer.

0

.

0

Czy da radę zobaczyć co wysłane zostało w formularzu jak strona jest na HTTPS?

0

Ctrl + shift + i w chrome, nie trzeba żadnych wtyczek

0
Zimny Kot napisał(a):

Czy da radę zobaczyć co wysłane zostało w formularzu jak strona jest na HTTPS?

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Dane formularza (także te "ukryte") są dla użytkownika jawne (możesz je sobie podejrzeć w źródle strony). Możesz nawet wciąć się w wysyłanie formularza JavaScriptem, poniżej przykład z jQuery (zwykły js za długi, nie chce mi się pisać, ale ideę powinieneś załapać):

$( "form" ).on( "submit", function() {
    console.log($(this).serialize());
    return false;
});

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1