getElementsByClassName() dla więcej niż jednej klasy

0

Cześć,
Mam problem:

<p class="pass">Test</p>
<p class="almost-pass">Test2</p>
var pass = document.getElementsByClassName("pass");

Mam sobie taki kod, tyle, że do zmiennej pass oprocz elementow klasy "pass" chcialbym rowniez dodac elementy klasy "almost-pass" i pytanie jak to najprosciej zrobic?

0
<p class="pass" name="all-pass">Test</p>
<p class="almost-pass" name="all-pass">Test2</p>
var pass = document.getElementsByName("all-pass");
0
var pass = document.getElementsByClassName("pass").concat(document.getElementsByClassName("almost-pass"));
1

Operacje get na document w javascript zwracają HTMLNodeList, nie Array, dlatego też pierwsze rozwiązanie z concat nie działało. Możesz łatwo przekonwertować NodeList do Array:

var array = [].slice.call(twójArray)
0

trzy propozycje https://jsfiddle.net/qbmcsfmz/

0

A próbowałeś document.querySelectorAll('.a, .b')?

0
winerfresh napisał(a):

A próbowałeś document.querySelectorAll('.a, .b')?

dokładnie, spróbuj z selektorem. innerHTML nie jest zalecany, choć łatwo i szybko się tego używa

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1