Aplikacja zamyka się po pewnym czasie.

0

witam, odpaliłem debuggera i jak wystąpił po pewnym czasie crash aplikacja się zamkneła
tutaj jest log z debuggera

#0  0xb79a6387 in raise () from /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6
#1  0xb79a9772 in abort () from /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6
#2  0xb78e128d in __gnu_cxx::__verbose_terminate_handler() ()
   from /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
#3  0xb78deef3 in ?? () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
#4  0xb78def2f in std::terminate() ()
   from /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
#5  0xb78df1ce in __cxa_throw () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
#6  0xb78df80e in operator new(unsigned int) ()
   from /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
#7  0x08074981 in ?? ()
#8  0x08108ebd in ?? ()
#9  0x0810a8fc in ?? ()
#10 0x0811bde4 in ?? ()
#11 0x081243ca in ?? ()
#12 0x0811c340 in ?? ()
#13 0x08119350 in ?? ()
#14 0x0811b8a4 in ?? ()
#15 0x0811c583 in ?? ()
#16 0x0811a36f in ?? ()
#17 0x081062d8 in ?? ()
#18 0x080d50b1 in ?? ()
#19 0x080d5b72 in ?? ()


#20 0x080a0043 in ?? ()
#21 0x08103fda in ?? ()
#22 0x08084b38 in ?? ()
#23 0xb7e54954 in start_thread () from /lib/i386-linux-gnu/libpthread.so.0
#24 0xb7a51c8e in clone () from /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6

 

ma ktoś jakieś pomysły?
pierwszy raz uzywam debuggera

1

Masz gdzies blad i bibloteka zewnetrzna (ktorej zapewne zle uzywasz) wywoluje terminate na aplikacji

0
fasadin napisał(a):

Masz gdzies blad i bibloteka zewnetrzna (ktorej zapewne zle uzywasz) wywoluje terminate na aplikacji

jak mógłbym to poprawić?

0

piszac poprawnie kod

3

Skompiluj tą aplikacje z symbolami dla debuggera (np. gcc -ggdb -g3) i uruchom jeszcze raz. Niemniej w C/C++ niekoniecznie tak łatwo wytropic błąd. Bo może tak być że gdzieśtam w jakimś losowym miejscu nadpisałeś stos/sterte poprzez wyskoczenie poza tablicę, a błąd objawi się w zupełnie innym miejscu aplikacji, gdzie z tej wartości akurat korzystasz.

0
Shalom napisał(a):

Skompiluj tą aplikacje z symbolami dla debuggera (np. gcc -ggdb -g3) i uruchom jeszcze raz. Niemniej w C/C++ niekoniecznie tak łatwo wytropic błąd. Bo może tak być że gdzieśtam w jakimś losowym miejscu nadpisałeś stos/sterte poprzez wyskoczenie poza tablicę, a błąd objawi się w zupełnie innym miejscu aplikacji, gdzie z tej wartości akurat korzystasz.

z dodaniem gcc nie daje rady ;]
cc1plus: error: unrecognised debug output level "cc"

0

odświeżam bvo mam pytanie
jak wyskakuje takie coś
(no debbugging symbols found ) .... done.

to znaczy ze nie ma symboli do debugowania?
i nie bedzie dzialal ten debugger?

0

Debuger będzie działał, ale tylko na poziomie asemblera. Więc nie licz na możliwość debugowania na poziomie kodu w C ;]

0

Skompiluj program w ten sposob:

gcc -g your_program.c

0
Shalom napisał(a):

Debuger będzie działał, ale tylko na poziomie asemblera. Więc nie licz na możliwość debugowania na poziomie kodu w C ;]

ebargma napisał(a):

Skompiluj program w ten sposob:

gcc -g your_program.c

program jest w c/c++

w makefile mam tak:

CC=gcc

CFLAGS=-I. -I/usr/include/libxml2 -I/usr/include/lua50 -I/usr/local/include

LIBLINK=-L/usr/lib -lxml2 -lz -lpthread -lm -llualib -llua -ldl -lboost_thread -lmysqlclient

ENDFLAGS=-Werror -Winvalid-pch -g -CC -O2 -ggdb -g3 -s -include "preheaders.h" 
0

Wywal to pierwsze -g bo to ta sama flaga co -g3 tylko daje mniej informacji.

0
Shalom napisał(a):

Wywal to pierwsze -g bo to ta sama flaga co -g3 tylko daje mniej informacji.

wywaliłem dalej to samo wyskakuje ;]

0

odświeżam można jakoś ten debugger odpalić ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1