Eclipse nie kompiluje programów

0

Witam.
Chciałem się "pobawić" trochę w javie. Sciągnąłem Jdk, dodałem PATH do zmiennych środowiskowych, pobrałem eclipse (Mars) i tutaj zaczął się problem.
Nie jestem w stanie skompilować żadnego (nawet najprostszego programu, dawno nie pisałem w Javie, chciałem do niej powrócić) mimo że jest on bez błędów (czasami zwraca błąd, że "scaner is never closed") Nic więcej nie pokazuje, tak jak już wcześniej napisałem po prostu nie chce kompilować . Inna sprawa jest taka, że ten eclipse jest strasznie nie przyjemny dla mojego oka, opłaca się go zmienić na jedną ze starszych wersji?

0

Naprawde nie potrafisz skompilować programu w Eclipse? Żeby nie pokazywało, że Scanner jest never closed wystarczy napisać np. "scan.close();" gdzie w miejsce "scan" musisz wpisać nazwę zmiennej od utworzonego obiektu.

0

Zrobiłem tak jak mówiłeś, problem z Skanerem zniknął, jednak nadal nie kompiluje programu.
Edit: teraz eclipse zwraca błąd, że "Java was started but returned exit code = 13" czy coś takiego. Wcześniej było ok. Teraz nawet nie da się go uruchomić

0

Napisz co dokładnie robisz jak próbujesz uruchomić program i czy da się go uruchomić w cmd zamiast w Eclipse.

0

Da się go uruchomić w cmd. Tak mi się wydaje, że eclips nie tworzy mi pliku z rozszerzeniem .class (jeśli coś głupiego teraz napisałem, to przepraszam). Wcześniej próbowałem go skompilować klikając po prostu Run (o ile dobrze pamiętam, bo teraz eclipse zwraca błąd "Java was started but returned code = 13" i nie chce się odpalić)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1