Wątek przeniesiony 2015-11-23 07:16 z Java przez bogdans.

Czy poprawnie odczytuję przypisanie?

0

Witam, czy takie polecenie " Figura random = new Koło(); " odczytujemy w taki sposób, że dla zmiennej typu random przypisz obiekt typu Koło z konstruktorem domyślnym ? Zarówno Figura jak i Koło to nazwy klas w moim programie. Z góry thx.

0

Raczej dla zmiennej typu Figura, random to referencja(czy jak to się w javie zwie) do obiektu Koło() który właśnie utworzyłeś

0

Tak, tak, przez pomyłkę napisałem. Reszta rozumiem jest ok ?

0

random to nazwa zmiennej, w której zostanie zapisany ten obiekt (lub dokładniej referencja do tego obiektu)...

Poprawnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1