Wypelnienie html

0

witam, jako że cały 'front' już mam gotowy, pora na wypełnienie danych. Jak to się powinno zrobić:

powiedzmy, że mam 60x input, gdzie chce wyświetlić dane z bazy, lepiej przy każdym otwierać i zamykać tag php:

<input type="text" value="<?php echo $Data['Cos']; ?>">

czy np na końcu strony dla wszystkich:

<?php echo "$('#id').val(".$Data['Cos'].");"; 
echo "$('#id2').val(".$Data['Cos2'].");";?>

najbardziej ciekawi mnie, czy można tak otwierać i zamykać dużo razy znacznik php w jednym pliku, czy ma to jakiś wpływ np na wydajność.

1
.Al napisał(a):

czy można tak otwierać i zamykać dużo razy znacznik php w jednym pliku

Można.

.Al napisał(a):

czy ma to jakiś wpływ np na wydajność

Jak każda instrukcja w php. Echo samo w sobie nie jest jakoś specjalnie obciążające więc nie ma się czym martwić.

Co do drugiego rozwiązania to w przypadku gdy użytkownik będzie miał wyłączona obsługę JS, w tedy treść się nie załaduje. Nie wiem skąd takie rozwiązanie przyszło Ci do głowy, ale to nie tędy droga :)

2

Pierwsze słabe, a drugie fatalne. Poczytaj o systemie szablonów.

0

Skoro masz dane w bazie, to nie lepiej zapuścić pętlę? Po kiego ręcznie wypełniać?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1