PHP Zapytanie do Bazy Danych

1

witam
mam takie zapytanie
w php

	public static $table = 'players';
	public $data = array('name' => null, 'access' => null, 'account_id' => null, 'level' => null, 'vocation' => null, 'health' => null, 'healthmax' => null, 'exp' => null, 'lookbody' => null, 'lookfeet' => null, 'lookhead' => null, 'looklegs' => null, 'looktype' => null, 'lookaddons' => null, 'maglevel' => null, 'mana' => null, 'manamax' => null, 'manaspent' => null, 'soul' => null, 'town_id' => null, 'posx' => null, 'posy' => null, 'posz' => null, 'conditions' => null, 'cap' => null, 'sex' => null, 'lastlogin' => null, 'lastip' => null, 'save' => null, 'skull' => null, 'skulltime' => null, 'lastlogout' => null, 'blessings' => null, 'balance' => null, 'stamina' => null, 'skill_fist' => null, 'skill_fist_tries' => null, 'skill_club' => null, 'skill_club_tries' => null, 'skill_sword' => null, 'skill_sword_tries' => null, 'skill_axe' => null, 'skill_axe_tries' => null, 'skill_dist' => null, 'skill_dist_tries' => null, 'skill_shielding' => null, 'skill_shielding_tries' => null, 'skill_fishing' => null, 'skill_fishing_tries' => null , 'deleted' => null, 'create_ip' => null, 'create_date' => null, 'comment' => null, 'hide_char' => null);
	public static $fields = array('id', 'name', 'access', 'account_id', 'level', 'vocation', 'health', 'healthmax', 'exp', 'lookbody', 'lookfeet', 'lookhead', 'looklegs', 'looktype', 'lookaddons', 'maglevel', 'mana', 'manamax', 'manaspent', 'soul', 'town_id', 'posx', 'posy', 'posz', 'conditions', 'cap', 'sex', 'lastlogin', 'lastip', 'save', 'skull', 'skulltime', 'lastlogout', 'blessings', 'balance', 'stamina', 'skill_fist', 'skill_fist_tries', 'skill_club', 'skill_club_tries', 'skill_sword', 'skill_sword_tries', 'skill_axe', 'skill_axe_tries', 'skill_dist', 'skill_dist_tries', 'skill_shielding', 'skill_shielding_tries', 'skill_fishing', 'skill_fishing_tries', 'deleted', 'create_ip', 'create_date', 'comment', 'hide_char');
	public static $skillNames = array('fist', 'club', 'sword', 'axe', 'dist', 'shielding', 'fishing');

i np chcialbym w srodku kodow dac zeby bralo z innej tabeli inny field da sie tak?
jezeli to jak mam to wpisać?
próbowałem from $tables('test') '.' ('pierwszyfield'). ale wywala niestety error

0

Co to ma być? :D
Opowiedz może co się tam dzieje, ponieważ póki co to się tylko uśmiechnąłem, ale nic nie rozumiem i nie sądzę, aby ktokolwiek rozumiał ten kod :)

0

Na razie pokazałeś kilka tablic (array) z danymi,
które nie wiadomo do czego służą
i czy są wykorzystywane do zapytań w bazie.

0
Patryk27 napisał(a):

Co to ma być? :D
Opowiedz może co się tam dzieje, ponieważ póki co to się tylko uśmiechnąłem, ale nic nie rozumiem i nie sądzę, aby ktokolwiek rozumiał ten kod :)

chwila zaraz dodam reszte kodu

furas napisał(a):

Na razie pokazałeś kilka tablic (array) z danymi,
które nie wiadomo do czego służą
i czy są wykorzystywane do zapytań w bazie.

tak wczytuje je i chce np w zrobić tak zeby czytalo z innej tabeli inny field

zedytuje ten post..
całe player.php
http://wklej.org/id/1829950/
objectdata.php
http://wklej.org/id/1829952/

0

Brrr, aż mną wstrząsnęło na widok tego kodu...
Chcesz zrobić po prostu left joina, tak?

0
Patryk27 napisał(a):

Brrr, aż mną wstrząsnęło na widok tego kodu...
Chcesz zrobić po prostu left joina, tak?

aż taki zły jest?
tak

1

Miliony powtórzeń $this->getDatabaseHandler(), ręczne składanie zapytań w metodach...
Anyway musiałbyś po prostu zaimplementować sobie ręcznie tego left joina np. na zasadzie $fields = array('cośtam' => ['tabela_cośtam', 'tabela_cośtam.kolumna', 'tabela_cośtam.id = id']) oraz oprogramować to w miejscu, gdzie to $fields jest wykorzystywane - ale prawdę mówiąc ten kod nadaje się do kosza, za duża kobyła.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1