Curl - I/O danych

2015-10-18 19:10

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

witam, chce napisac program ktory bedzie sie laczyl na strone tlumacza online, i bedzie mozna w konsoli wprowadzac w tedy slowo do przetlumaczenia i otrzymywac w outpucie przetlumaczone, tylko ta dokumentacja biblioteki curl wydaje mi sie troche skapa, czytam ten tutorial -> http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-tutorial.html ; ale stanalem w martwym punkcie:

#include<stdio.h>

int main(void){

  easyhandle = curl_easy_init();
  curl_easy_setopt(handle, CURLOPT_URL, "http://translatica.pl");

no i tu stoje xd no bo ten moj uscisk polaczyl sie na strone i tam siedzi, i teraz akcje tutorial poleca jakas wykonac, bardzo chetnie ale nie wiem zabardzo jak, uslyszalem ze musze sprawdzic zrodlo strony, to mam, kod tego okienka gdzie wpisuje sie input na stronie ten do tlumaczenia

<textarea name="data[source]" maxlength="1000" class="form-control source-input" style="width:100%; height: 100px;" cols="30" rows="6" id="source"></textarea>

a w miejscu przycisku ktory sie przyciska(xd) zeby tlumaczylo input

<button type="button" class="btn btn-theme btn-sm translate">Tłumacz</button>

w miejscu outputu

<textarea name="data[target]" class="form-control target-input" style="width:100%; height: 100px;" cols="30" rows="6" id="target"></textarea>

I chcialbym wlasnie zeby program tak wykonywal te operacje w emulatorze terminala, uruchamiam program, wprowadzam slowo,wciskam enter wtedy program uzywa tego przycisku do tlumaczeniu i pod spodem w tej konsoli wyswietla przetlumaczone slowo, nie wiem co teraz dac w tym kodzie dalej, czytalem cos o tworzeniu funkcji ktora przejmie ten output

 size_t write_data(void *buffer, size_t size, size_t nmemb, void *userp); 

 curl_easy_setopt(easyhandle, CURLOPT_WRITEFUNCTION, write_data); 

ale jest tez funkcja co z automatu daje output na wyjscie konsoli, to takiej bym chcial uzyc

 curl_easy_setopt(easyhandle, CURLOPT_WRITEDATA, &internal_struct); 

to moze chyba tez zapisywac do pliku ale ja wole zwyczajnie na out, i teraz mam cos zwiazanego wlasnie z akcjami na stronie

curl_easy_perform will connect to the remote site, do the necessary commands and receive the transfer. Whenever it receives data, it calls the callback function we previously set.

Niezbyt tez wiem jak wykonac te akcje ktore chce, jak wprowadzic te slowo do tlumaczenia np, nie wiem poprosilbym o jakies wskazowki nie wiem co teraz zadzialac nawet

edytowany 1x, ostatnio: Nejm, 2015-10-18 19:11

Pozostało 580 znaków

2015-10-18 19:35
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 minuty temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Sprawdź po prostu w konsoli przeglądarki co i jak.


Pozostało 580 znaków

2015-10-18 19:46

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

No wpisuje slowo i tlumacze to mam takie info

Request URL: http://translatica.pl//transl[...]ion=enpl&source=translate
Request Method: GET
Status Code: HTTP/1.1 200 OK

ale co mi to daje, co z tym zrobic ?

edytowany 1x, ostatnio: Nejm, 2015-10-18 20:09

Pozostało 580 znaków

2015-10-20 21:04

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 7 minut temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Poczytaj co to http get http post i status code


PROGRAMY NA ZAMÓWIENIE, ZALICZENIA STUDENCKIE, KONFIGURACJA SERWERÓW, SYSTEMÓW I BAZ DANYCH, STRONY INTERNETOWE, POMOC W PROGRAMOWANIU, POPRAWIENIE I OPTYMALIZACJA APLIKACJI
JAVA, C++, LINUX, WWW, SQL, PYTHON
POSIADAM KOMERCYJNE DOŚWIADCZENIE
TANIO, SZYBKO I PORZĄDNIE
Z KOMENTARZAMI OBJAŚNIAJĄCYMI KOD
PISZ NA PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ
CENY JUŻ OD 49,99ZŁ ZA PROGRAM
ZAJMIJ SIĘ TYM CO CIĘ NAPRAWDĘ INTERESUJE!

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0