Co dokładnie robi ten fragment kodu, C++

0

Czy ktoś mógłby opisać za co odpowiada ten fragment klasy?

class Lista{
public:
	Lista * nastepny;
	Lista() { nastepny = NULL; };
	~Lista();

Konkretnie chodzi mi o to, że nie do końca rozumiem istotę destruktora w tym miejscu.

0

To jest tylko deklaracja konstruktora dlatego jest w tym miejscu (w klasie). Przecież to nie fragment funkcji main.

0

Nikt nie powiedział, że w main.

0

W tym miejscu masz deklaracje pól klasy (wskaźnik) oraz konstruktora i destruktora. Ten konstruktor jest krótki, więc ktoś napisał od razu jego ciało. Generalnie wszystko pasuje do pliku nagłówkowego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1