Wątek zablokowany 2015-08-12 09:10 przez dzek69.

Wątek przeniesiony 2015-08-12 12:53 z Ogłoszenia drobne przez ŁF.

Lista plików na WWW

0
<?php
	echo '<h1 class="big_tile">1</h1>';

$dir = opendir('Glamour Sport_ubiory');
while(false !== ($file = readdir($dir)))
  if($file != '.' && $file != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Glamour%20Sport_ubiory/'.$file.'">'.$file.'</a><br />';
	
	echo '<h1 class="big_tile">2</h1>';
	
$dir2 = opendir('Kolekcja_wiosenna_2015');
while(false !== ($file2 = readdir($dir2)))
  if($file2 != '.' && $file2 != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Kolekcja_wiosenna_2015/'.$file2.'">'.$file2.'</a><br />';
	
	echo '<h1 class="big_tile">3</h1>';
	
$dir3 = opendir('Obrazy olejne');
while(false !== ($file3 = readdir($dir3)))
  if($file3 != '.' && $file3 != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Obrazy%20olejne/'.$file3.'">'.$file3.'</a><br />';
	
	echo '<h1 class="big_tile">4</h1>';
	
$dir4 = opendir('Sesja_zdjeciowa_ubiorow');
while(false !== ($file4 = readdir($dir4)))
  if($file4 != '.' && $file4 != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Sesja_zdjeciowa_ubiorow/'.$file4.'">'.$file4.'</a><br />';
	
	echo '<h1 class="big_tile">5</h1>';
	
$dir5 = opendir('Wernisaz_Nasza_Galeria');
while(false !== ($file5 = readdir($dir5)))
  if($file5 != '.' && $file5 != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Wernisaz_Nasza_Galeria/'.$file5.'">'.$file5.'</a><br />';
	
	echo '<h1 class="big_tile">6</h1>';
	
$dir6 = opendir('Cwiczenia_pierwsze_projekty');
while(false !== ($file6 = readdir($dir6)))
  if($file6 != '.' && $file6 != '..') 
    echo '<a href="http://kimikaren.pl/portfolio/Cwiczenia_pierwsze_projekty/'.$file6.'">'.$file6.'</a><br />';

foreach(glob('Glamour Sport_ubiory/*', GLOB_BRACE) as $file)
foreach(glob('Kolekcja_wiosenna_2015/*', GLOB_BRACE) as $file2)
foreach(glob('Obrazy olejne/*', GLOB_BRACE) as $file3)
foreach(glob('Sesja_zdjeciowa_ubiorow/*', GLOB_BRACE) as $file4)
foreach(glob('Wernisaz_Nasza_Galeria/*', GLOB_BRACE) as $file5)
foreach(glob('Cwiczenia_pierwsze_projekty/*', GLOB_BRACE) as $file6)			
?> 

Mam pytanko jak to uprościć, by nie było:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/kuchara/public_html/kimikaren.pl/portfolio/index.php on line 49

2
foreach(glob('Glamour Sport_ubiory/*', GLOB_BRACE) as $file)
foreach(glob('Kolekcja_wiosenna_2015/*', GLOB_BRACE) as $file2)
foreach(glob('Obrazy olejne/*', GLOB_BRACE) as $file3)
foreach(glob('Sesja_zdjeciowa_ubiorow/*', GLOB_BRACE) as $file4)
foreach(glob('Wernisaz_Nasza_Galeria/*', GLOB_BRACE) as $file5)
foreach(glob('Cwiczenia_pierwsze_projekty/*', GLOB_BRACE) as $file6)   

Co to Twoim zdaniem robi?

0

Nie wiem i nie bardzo mam czas by się uczyć PHP, potrzebny mi gotowy skrypt.

0

Skoro gotowiec to przenoszę do ogłoszeń, podaj ile płacisz to się może podejmę.

0

Eno rozumiem szpan wiedzą, Panowie chcą się pochwalić. Jestem grafikiem, uczę się aktualnie Javy. Koleżance chciałem zrobić listę, ale widzę wstawienie tego tutaj było bez sensu... zrobię se sam bez łaski.

0
dzek69 napisał(a):

Skoro gotowiec to przenoszę do ogłoszeń, podaj ile płacisz to się może podejmę.

widzisz, żeby to był gotowiec? więcej tolerancji, zanim nauczyłeś się czegokolwiek nikt Cię nie opluwał.

2
Pangeon napisał(a):

widzisz, żeby to był gotowiec?

, potrzebny mi gotowy skrypt.

Jakoś tak pasuje razem. Z drugiej strony jak to jest? Chcesz ZROBIĆ koleżance skrypt więc ktoś ma Ci dać gotowy skrypt? I całe laury dla Ciebie? Może jeszcze zrobimy zrzutkę na pocztę kwiatową?

0

No to przecież próbuję Ci pomóc za darmo, ale sam przeczytaj raz jeszcze, co mi odpisałeś.

0

Łódź przeprasza.

0

Kiedyś robiłem taką głupią listę plików sam, ale zapomniałem bo to było dawno...
Większość z Was nie ma szacunku do osób, które się uczą, to przykre.

To nie jest ogłoszenie, modelator tak uznał jak w internecie nigdzie nie znalazłem
rozwiązania tego banalnego problemu, tylko tu:

http://4programmers.net/PHP/FAQ/Lista_plik%C3%B3w_z_katalogu

Nie zarzucajcie mi braku samodzielności, byłem po prostu zmęczony bardzo.
Wiem jak trudna jest praca programisty/webmastera/grafika sam to robię :P

2

Eno rozumiem szpan wiedzą, Panowie chcą się pochwalić. Jestem grafikiem, uczę się aktualnie Javy. Koleżance chciałem zrobić listę, ale widzę wstawienie tego tutaj było bez sensu... zrobię se sam bez łaski.

Trochę kultury. To, że jesteś grafikiem, to nie znaczy, że nie obowiązuje cię dobre wychowanie. Ja jestem programistą, ale potrzebuję czasem grafiki. Więc pójdę na forum dla grafików, zapytam jak zrobić logo, a potem jak ktoś mi coś poradzi, powiem, że nie jestem grafikiem, potrzebna mi gotowa grafika. Potem grafik napisze "Skoro gotowiec to przenoszę do ogłoszeń, podaj ile płacisz to się może podejmę.". A ja napiszę Eno rozumiem szpan wiedzą, Panowie chcą się pochwalić. Jestem programistą, uczę się aktualnie Photoshopa. Koleżance chciałem zrobić logo, ale widzę wstawienie tego tutaj było bez sensu... zrobię se sam bez łaski, oraz napiszę więcej tolerancji, zanim nauczyłeś się czegokolwiek nikt Cię nie opluwał.

Nie rozumiem takiego podejścia.

0

Wszystko na ostrzu noża postawić, tak. Tu chyba sami "dotkliwcy" siedzą. Problem był równie trywialny jak jego rozwiązanie, wiedziałem to :) Nie jestem idiotą, tłumaczę że byłem strasznie zmęczony. Źle się zrozumieliśmy, dajmy już spokój tej jałowej dyskusji, będę wystrzegał się synonimów słów szablon:

**1. wzór, wzornik, matryca, sztanca, wykrój, kopiał
2. sztampa, stereotyp, klisza, schemat, uproszczenie, konwencja, rutyna, koleina, maniera, automatyzm, schematyzm, tradycyjność **

A Wy trochę wyluzujcie, nie lubię jak ktoś depcze mi po ambicji. Zawsze daje sobie sam radę, ale to forum służy wymianie wiedzy, tak :) Więc co znaczą te
gadki o tym "ile płacisz?". Nie jestem skończonym głupkiem... to był problem, nie moja wina, że dla większości aż tak oczywisty.

1

No ale Ty chciałeś gotowca.
Dopiero po tym padło pytanie o kasę.

0

O Matko !, tak się powiedziało. Zabawne, że nastąpiło tu porównanie do tworzenia loga, ja nie prosiłem o budowanie gotowego serwisu ani o żaden złożony skrypt. Ten jest na poziomie przedszkolaka :) Jakby ktoś mnie zapytał jak wykadrować obraz na ścianie sfotografowany z boku to bym mu to opisał z chęcią :D Problem banalny ale nie dla kogoś kto używa NetBean'sa nie Photoshopa. Myślałem, że gdzieś jest literówka może - nie znam tych funkcji PHP, a to mój pierwszy skrypt w tym języku od kilku lat. Czas chyba chociaż podstawy opanować, bo robienie linków w html jest bez sensu.

Ten skrypt nadal jest za długi, tu chyba jakaś pętla w pętli by się przydała :P Ale teraz to mnie wszyscy uważają za chama, idiotę i nieroba więc nikt mi nie pomoże, wszyscy mnie nienawidzą :P

1

Jakby ktoś mnie zapytał jak wykadrować obraz na ścianie sfotografowany z boku to bym mu to opisał z chęcią

Ciekawe, z jaką chęcią odpisałbyś, gdyby ktoś Cię poprosił o stworzenie jakiegoś loga, oczywiście za free.
Jest pewna subtelna różnica między pomocą a odwaleniem gotowca.

Na początku zadałeś sensowne pytanie, odpowiedziałem, a potem się zaczęło.

Ten skrypt nadal jest za długi, tu chyba jakaś pętla w pętli by się przydała

Zrób sobie tablicę:

$dirs = ['Glamour Sport_ubiory', 'Kolekcja_wiosenna_2015', ...];

I iteruj po niej, albo jeszcze lepiej - wrzuć te katalogi do jednego zbiorczego, i potem iteruj po tym zbiorczym. Będziesz miał w 100% automatyczny skrypt.

0

Ja zrobie za Ciebie tego gotowca tylko jako zaliczkę chce zdjęcie koleżanki, a po robocie numer telefonu :)

0

A tylko bez fotoshopów bo taki cwaniak jesteś to będziesz chciał mnie oszukać xDDD

0

A nie lepiej i szybciej wget jako crawler opcja -s jak dotrze pamiętam

0

@Świetny Kaczor: ale o czym Ty?

0

Chłopak chce sobie wylistowac wszystkie pliki/obrazki na serwerze www. Łatwo to zrobić wget em. W opcji crawlera tylko podaje listę bez ściągania plików.

0

Aha, i nie widzisz, że to ma być w formie strony?

0

Robi się burza, zbierają sie trolle, a problem rozwiązany to zamykam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1