Wątek przeniesiony 2015-07-27 07:36 z Java przez bogdans.

Wywołanie metody klasy w tej samej klasie

2015-07-26 13:23
0

Witam. W swojej klasie utworzyłem metodę prywatną, którą następnie chcę użyć we fragmencie metody publicznej. Jak należy się do niej odwołać? Stworzyć obiekt klasy, w której się znajduję i na rzecz tego obiektu wywołać funkcję?

Uzupełniaj tagi watków; - furious programming 2015-07-31 14:01

Pozostało 580 znaków

2015-07-26 13:34
0

Tak jak mówisz, albo uczynić twoją prywatną metodę statyczną.

Za podpowiadanie komuś żeby wprowadził "static" powinny być bany :P - Shalom 2015-07-26 17:15
albo 'musisz najpierw stworzyc fabryke' - katelx 2015-07-26 17:18
Jak w tym kawale -> Miałem problem i postanowiłem rozwiązać go za pomocą javy. Teraz mam ProblemFactory ;) - Shalom 2015-07-26 17:28
dokladnie :) - katelx 2015-07-26 17:49

Pozostało 580 znaków

2015-07-26 16:01
0

Okej. Dziękuję.

Pozostało 580 znaków

2015-07-26 17:14
0

O czym wy mówicie? o_O Jeśli ta publiczna metoda nie jest statyczna to wystarczy wywołać metodę za pomocą jej nazwy i tyle.

Class A{
    public void metoda1(){
        metoda2(); //voila!
    }
    private void metoda2(){}
}

Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
Obawiam się, że ta metoda jest statyczna i na dodatek jest to metoda main - panryz 2015-07-26 17:20
Wtedy jak najbardziej należy utworzyć sobie obiekt... - Shalom 2015-07-26 17:27
Shalom jakie przejęcie xd. może oni po prostu tego nie wiedzieli no jeju zdarza się xdd - karolinaa 2015-07-26 22:03

Pozostało 580 znaków

2015-07-26 22:20
0

No skoro pytałem to nie wiedziałem :) okej, dzięki :)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0