Wątek przeniesiony 2015-06-30 09:06 z Webmastering przez dzek69.

Skrypt wczytujący dane wartości z wybranych pól

0

Witam,
próbuje stworzyć skrypt do przeglądarki, jednak trochę poległem :/

Potrzebuję skryptu, który wczytuje dane wartości z wybranych pól, następnie klika 2 razy ok - odbywa to się w pętli (4 razy). Ktoś pomoże?
Chciałbym, żeby różnica między pętlami była max 200 ms. Trochę trudne, ale wierzę, że są tu osoby, które się na tym dobrze znają :)

0

z użyciem jQuery pobranie wartości:

$('#pole').val()

nadanie wartości:

$('#innepole').val('nowa wartosc')

klikanie

$('#przycisk').click()

odpalenie czegoś za 200 ms

setTimeout(function()
{
  // tu kod
}, 200);

dodanie znaczników <code class="javascript"> - @furious programming

0
Mały Mleczarz napisał(a):

odpalenie czegoś za 200 ms

setTimeout(function()
{
  // tu kod
}, 200);

Warto też spróbować zrobić coś takiego:

function setFiniteInterval(callback, delay, repetitions) {
    var x = 0;
    var intervalID = window.setInterval(function () {

       callback();

       if (++x === repetitions) {
           window.clearInterval(intervalID);
       }
    }, delay);
}

Rozszerzamy trochę funckję wbudowaną setInterval tworząc jej policzalny odpowiednik.
callback - to co ma się wykonać
delay - opóźnienie
repetitions - ile razy ma się wykonać

A później wywołujesz to w ten sposób:

setFiniteInterval(function () {
    Tutaj to co ma się wykonywać
}, 1000, 5);

Możesz oczywiście zdefiniować wcześniej funkcję i podać ją jako argument (a nie tak jak jest tutaj pisać kod w środku).

function fetchDataFromInput() {
...
}
0

Skrypt do przeglądarkowej gry, wię jquery chyba odpada

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1