Wątek przeniesiony 2015-06-11 17:38 z Delphi i Pascal przez furious programming.

Przekazanie parametru do otwieranego pliku

0

Witam.

Otwieram plik z innym napisanym przeze mnie programem funkcją ShellExecute.
Proszę o pomoc jak przekazać jakiś parametr do tej aplikacji z poziomu aplikacji która ją wywołuje poprzez ShellExecute ?

0

Dllka i hook na funkcje API jeśli chcesz monitorować z obcego procesu w swoim. A co do przekazania parametru. To przeciez ShellExecute ma jeden z parametrow, służæcy właśnie do przekazania opcjonalnych parametrow, jesli dobrze pamietam i zrozumiałem, co chcesz osiągnąć. Poczytaj opis na MSDNie.

1

Czwartym parametrem wywołania tej funkcji są właśnie parametry które zostaną przekazane do uruchamianej aplikacji.
np.:

ShellExecute(Handle, 'open', 'cmd', '/K dir /w /p', nil, SW_NORMAL);
0

Tak, ShellExecte przekazuje parametry tylko pytanko jak je odebrać w aplikacji wywoływanej przez nią ??

0

Ale aplikacja do której chcesz przekazać parametry (czyli ta która ma je odebrać) jest napisana przez Ciebie?

2

Do odebrania parametrów:
ParamStr
ParamCount

0
kAzek napisał(a):

Ale aplikacja do której chcesz przekazać parametry (czyli ta która ma je odebrać) jest napisana przez Ciebie?

Tak też napisana przeze mnie.

0

No to @Paweł Dmitruk podał Ci nazwy funkcji potrzebnych do odczytu parametrów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1