SESSION raz jest, raz nie ma

0

Siemka! Mam problem, mianowicie raz wykrywa mi session gdy sprawdza czy istnieje, a raz nie. Jestem pewien, ze w miedzyczasie nie usuwam. Mianowicie:

 if(isset($_SESSION['login'])){
    //coś się dzieje
}

a nie wykrywa na innej stronie

 if(!isset($_SESSION['login'])){
//coś się dzieje
}

ofc. przechowuje tam ID, do prostego skryptu.

0

Upewnij się czy na początku każdej strony php, która używa sesji masz kod otwierający sesję:

 
<?php
ob_start();
session_start();
?>

tylko to musi być na samym początku, bo później mogą pojawić się jakieś błędy.

0

Jest, są obydwie funkcje w takiej kolejności w jakiej napisałeś :(

0

@Pan Herbaciarz - w drugim kodzie, w warunku jest negacja; Na pewno takiego warunku potrzebujesz, czy nie zauważyłeś tam operatora !?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1