Odwołanie się do bazy danych z dwóch projektów

0

Witam, problem jak w temacie, mam dwa projekty w jednym Solution. Jeden z nich to zwykły projekt(Windows Forms Application), który zawiera bazę danych oraz LINQ to SQL by się do niej odwołać, a drugi projekt to stronka webowa(ASP.NET Empty Web Site), którą się wypełnia jakimiś danymi, mają być zapisane w bazie i tu właśnie pojawia się problem. Czy istnieje sposób by te dwa projekty mogły się odwoływać do wspólnej bazy danych ?

1

Istnieje, w obu projektach ustaw takie same dane polaczenia do bazy danych

0

Tylko że nie mogę z drugiego projektu podłączyć się do bazy, wyskakuje mi błąd(z załączniku), a baza normalnie jest podpięta w projekcie pierwszym i serwer SQL działa poprawnie.

0

Pokaż jak łączysz się z bazą (kod) w jednym i drugim projekcie.

0

Pierwszy projekt (zawartosc App.config):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
    <configSections>
    </configSections>
    <connectionStrings>
        <add name="POMOST_Lite.Properties.Settings.mopsConnectionString"
            connectionString="Data Source=MICHAL-KOMPUTER\SQL;Initial Catalog=mops;Integrated Security=True"
            providerName="System.Data.SqlClient" />
    </connectionStrings>
    <startup> 
        <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.5" />
    </startup>
</configuration>

W drugim projekcie (Web.config):

<?xml version="1.0"?>
<!--
  http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=169433
  -->
<configuration>
  <system.web>
    <compilation debug="true" targetFramework="4.5">
      <assemblies>
        <add assembly="System.Data.Linq, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
      </assemblies>
    </compilation>
    <httpRuntime targetFramework="4.5"/>
  </system.web>   
</configuration>

Tylko, że nie mogę tej bazy podpiąć pod drugi projekt

dodanie znaczników <code class="xml"> - @furious programming

0

W jednym configu masz connectionStrings w drugim nie, czego więc oczekujesz? Chyba, że z poziomu kodu "ręcznie" gdzieś go podajesz - ciężko coś powiedzieć - miałeś załączyć kod, a dałeś tylko pliki konfiguracyjne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0