Additional information: Odmowa dostępu do ścieżki

2015-04-17 12:12

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Jak w temacie odmowa dostępu do ścieżki przy zapisie pliku. Jeśli dam na sztywno przez ścieżkę np:c:\user\desktop działa ok ale jeśli podam ścieżkę przez string (string jest ok ma odpowiednią wartość) to odmawia dostępu. Nie ważne czy zrobię to przez folderBrowserDialog czy przez Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.Desktop) czy wpiszę do stringa ścieżkę to mam ten błąd. Ma ktoś jakiś pomysł??

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2015-04-17 16:33

Pozostało 580 znaków

2015-04-17 12:18

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 tygodnie temu

1

tak. Ja mam pomysl

Pokaz kod.
Wszyscy wrozbici wyjechali na wakacje.

Pozostało 580 znaków

2015-04-17 12:30

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0
//tak nie działa:

string sciezka = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.Desktop); 
FileStream ZapisPlik = new FileStream(sciezka, FileMode.Create, FileAccess.Write);
StreamWriter nPlik = new StreamWriter(ZapisPlik);
nPlik.WriteLine("Dane:");
nPlik.Close();
ZapisPlik.Close();

//tak działa:

FileStream ZapisPlik = new FileStream("C:\\Users\\" + Environment.UserName + "\\Desktop\\wycena.txt", FileMode.Create, FileAccess.Write);
StreamWriter nPlik = new StreamWriter(ZapisPlik);
nPlik.WriteLine("Dane:");
nPlik.Close();
ZapisPlik.Close();
edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2015-04-17 16:33

Pozostało 580 znaków

2015-04-17 12:33
Moderator C# i .NET

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

Lokalizacja: Polska, Kraków

Bo wpierwszym przypadku podajesz ścieżkę:
C:\\Users\\XYZ\\Desktop
a w drugim:
C:\\Users\\XYZ\\Desktop\\wycena.txt

jak widać czegoś ci w pierwszym przypadku zabrakło. ;)


Yubby dibby dibby dibby dibby dibby dibby dum..

Pozostało 580 znaków

2015-04-17 12:37

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

koniec tematu:)

Jeśli wątek uważasz za zakończony - rozdaj plusiki pomocnym postom i zaznacz fajeczkę przy poście z rozwiązaniem problemu (możesz także zaakceptować swój post, jeśli zawiera rozwiązanie); - furious programming 2015-04-17 16:34

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0