Biblioteka boost w Borland c++ Builder 6

2015-04-07 22:09
0

Hej,
Normalnie używam visual studio 2013 i tam nie miałem problemu z instalacją tej biblioteki. Jednak mam potrzebę zrobienia prostej aplikacji przy uzyciu borland c++ builder gdzie będę potrzebował raz użyć rozwiązania z boosta. Wie ktoś co mogę zrobić w takiej sytuacji? I raczej dołączanie osobnego pliku dll zrobionego w VS do projektu w borland builderze odpada.

Pozostało 580 znaków

2015-04-07 22:20
2015-04-07 22:20
0

https://groups.google.com/forum/#!topic/boost-list/vJ1vTYjaCvM
bjam -sTOOLs="borland"

edytowany 1x, ostatnio: spartanPAGE, 2015-04-07 22:20

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 09:59
0

dalej nie potrafię zainstalować tej biblioteki, proszę o instrukcję krok po kroku albo inne rozwiązanie

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:03
0

Jaka jest szansa że aktualny Boost działa z kompilatorem z 2002 roku?


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:04
0

krok po kroku

  1. googluj
  2. probuj
  3. jezeli nie dziala idz do punktu 1

(odpowiedz na tyle precyzyjna co Twoje nie dziala...)

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:11
0

próbowałem to zorbić przez jakieś 3 godziny. Wszędzie się pojawiają błędy różne a w borlandzie nie działają niektóre okna które powinny działać i gdy w nie wchodzę to wyskakuje komunikat o naruszeniu pamięci. Po tych trzech godzinach nie czuję żebym był bliżej uruchomienia tej biblioteki a jeśli tego nie czuję to najprawdopodobniej będzie to wymagało kolejnych 5 albo więcej godzin. Dlatego proszę o inne pomysły. Mogę część kodu napisać w visualu bo tam mi działa boost. Tylko jak to przenieść inaczej niż za pomocą dll do borlanda?

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:25
1

Dołącz DLL-a z VS.
Albo użyj starego Boosta (z okresu świetności BCB6, czyli ok. 2002 r => 1.28).
Albo użyj COM/DCOM/XPCOM.

Po co Ci BCB6? Do GUI? Użyj VS Community + MFC lub Qt.


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów
edytowany 1x, ostatnio: vpiotr, 2015-04-08 10:26

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:37
0

Po co Ci BCB6?

bo już zacząłem w tym program i generalnie gdyby nie to że potrzebuję jednej rzeczy z boosta to by był zrobiony. Najprawdopodobniej już więcej go nie użyję ale nie chcę pisać od nowa.

Chyba jednak spróbuję opcji z eksportem z VS do pliku dll i import tego pliku w c++ builderze. Tylko że nigdy tego nei robiłem wcześniej.

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:41
maly_ludek
0

Wiele lat temu też walczyłem z podłączeniem Boosta do Buildera 6.0. Nie pamiętam teraz szczegółów ale ostatecznie udało mi się przekompilować boosta w starszej wersji (1.36 lub coś koło tego) i nie wszystkie biblioteki były dostępne. Ważne też aby mieć zainstalowanego ostatniego patcha do Buildera 6.0 (kiedyś był do ściągnięcie ze strony Borlanda) bez tego kompilator nie radził sobie z prostymi templetami.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0