Programowanie szablonu HTML pod Allegro

0

Witam, jako ,że jestem zielony w programowaniu HTML& CSS a bardzo zależy mi na stworzeniu szablonu pod allegro, dlatego potrzebuję waszej pomocy w zaprogramowaniu , nie ma tu zbyt dużo komponentów do programowania ,także myślę że szybko nam pójdzie. Elementy szablony wyciąłem także będzie mniej roboty [:)] .

Układ strony wyglądać ma następująco

LOGO

MENU PRZYCISKÓW

INFORMACJĘ

MIEJSCE NA TEKST

A zresztą , po co pisać skoro mogę wam to zobrazować [:)]

20739240589827012332.jpg

Jeżeli to wam pomoże to coś tu próbowałem programować, ale z miernym skutkiem [:(]

KOD JEST W MOIM POŚCIE PONIŻEJ :)

Błagam was o pomoc i dziękuję z góry [:)]

Załączniki potrzebne: images.rar

dodanie znaczników <code class="html"> i <code class="css"> oraz plików do załączników - @furious programming

0

źle to pociąłeś. Jak masz na buttonie np. Inne Aukcje, to powinieneś zakodować w HTMLu tekst "Inne Aukcje", za to grafika "images/aukcje_button.png" powinna zawierać samą grafikę buttona, bez żadnego tekstu (ponieważ od tekstu masz HTML). Podobnie ze wszystkim. "Wysyłka, poczta polska bla ,bla", to wszystko powinno być w HTMLu zapisane.

0

@LukeJL zrobiłem od razu w obrazkach tekst, tak żeby było mniej roboty, bo to tylko szablon na aukcję także chyba będzie lepiej.
Ogólnie to zrobiłem już takie coś , ale dalej potrzebuję pomocy, opiszę go poniżej kody

<!DOCTYPE HTML>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" >
  <title>Szablon Allegro</title>

 <style>
 
 body {
     background: url(images/background.jpg); no-repeat;
	 
} 

.clear(
	clear:both;
)

/* header elements */
h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
    font-family:Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-weight:bold;
    line-height:100%;
    margin:0 0 15px 0;
}

h1 {
	font-size:14px;
    text-shadow:#FFF 1px 1px 0;
    font-weight:normal;
    padding:60px 0px;
	text-align: left;
	
	

}

 #container {
	
	width: 1000px;
	margin-left; auto
	margin-right; auto
 }
 
 #logo {
	background-color: black;
	padding: 30px;
	width: 890px;
	position: relative;
	left: 157px;
	top: -9px;

	
 }
  
 #menu1 {
	
	float:left ;
	width: 300px ;
	position: relative;
	left: 200px;
	top: 50px;
		
 }


 #menu2 {
	float:left ;
	width: 300px ;
	position: relative;
	left: 200px;
	top: 50px;
 }
 
 #menu3 {
	float:left ;
	width: 300px ;
	position: relative;
	left: 200px;
	top: 50px;
	
	
 }
 
  #informacje1 {
	clear: both;
	width: 300px ;
	float:left ;
	position: relative;
	top: 50px ;
	left: 184px ;
	
 }
 
   #informacje2 {
	float:left ;
	width: 300px ;
	position: relative;
	top: 50px ;
	left: 185px ;
	
	
 }
 
   #informacje3 {
	float:left ;
	width: 300px ;
	position: relative;
	top: 50px ;
	left: 186px ;
		
 }
 
  #content {
	clear: both;
	background:url(images/content.png) 0 no-repeat;
	padding: 30px;
	width: 624px;
	height: 370px;
	position: relative;
	top: 25px;
	left: 335px;
	
		
 }
 </style>
</head>
<body>
	<div id="container">
		
	</div>
	<div id="logo">
	
	</div>
	<div id="menu1">
		<a href="#tab1"><img src="images/aukcje_button.png"></a>
	</div>
	
	<div id="menu2">
		<a href="#tab1"><img src="images/komentarze_button.png"></a>
	</div>
	
	<div id="menu3">
		<a href="#tab1"><img src="images/napisz_button.png"></a>
	</div>
	
	<div id="informacje1">
		<img src="images/danekontaktowe.png">
	</div>
	
	<div id="informacje2">
		<img src="images/platnosci.png">
	
	</div>
	
	<div id="informacje3">
		<img src="images/wysylka.png">
	</div>
	
	<div id="content">
		<div id="h1">
		<h1>Witam mam na sprzedaż w chuj rzeczy i jeszcze więcejitam mam na sprzedaż w chuj rzeczy i jeszcze więcejitam mam na sprzedaż w chuj rzeczy i jeszcze więcej</h1>
				
	</div>
		

 </body>
</html>

Został do zrobienia tylko content , potrzebuję pomocy z tym aby pisząc tekst, obszar wraz z tym rysunkiem powiększał się z obszarem do pisania , mam nadzieje że zrozumieliście to co napisałem. Oraz hover, tak aby po najechaniu na przyciski Aukcje - Komentarze - Napisz do mnie pojawił się nowy kolor

od razu wkleje go tutaj:

user image
user image
user image

0

@Nie wazne Hover zrobiony

0

@LukeJL zrobiłem od razu w obrazkach tekst, tak żeby było mniej roboty

a co za problem ukryć warstwę, wyeksportować i napisać w HTMLu? Całość (wyeksportowanie wszystkich buttonów) zajmie ci ile? 5 minut?

bo to tylko szablon na aukcję także chyba będzie lepiej.

Jeśli to szablon na aukcję, to chcesz, żeby ta aukcja była jak najłatwiejsza do znalezienia w google, a tekstu na grafice Google nie zaindeksuje (chyba). Jeśli to tylko "komentarze" czy "inne aukcje" to pół biedy. Gorzej jeśli treść samej aukcji też byś w ten sposób zrobił, jako grafikę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1