Jakimi językami pisać strony w ASP.NET?

0

Jakiś czas temu wziąłem się za ASP.NET i ogólnie strony internetowe.
Całość piszę w C#, wspierając się HTMLem i CSSem, dodatkowo do tego Javascript, plus baza danych w MySql.
Teraz pytanie - tworząc stronę jakich języków powinienem używać żeby było dobrze/wydajnie/poprawnie?
Czy ten C# + HTML + CSS + JS + MySql starczy, czy może jeszcze np. jakiś RUBY?
Dodatkowo - czy np. z takim JS nie tracę czasu skoro mam już C#?

1
Zelman666 napisał(a):

Dodatkowo - czy np. z takim JS nie tracę czasu skoro mam już C#?

Nie tracisz, skoro jeden odpowiada za front-end, drugi za back-end i w żaden sposób nie użyjesz ich zamiennie. A przynajmniej nie w takim stopniu jakim byś chciał.

1

HTML + CSS + JS to frontend i inaczej dzielniejszego frontendu stron nie robi.
MySQL możesz to nie jedyna baza danych ale bazuje ona na sql więc przestawienie się na inną bazę nie jest dużym problemem.
C# jeżeli ASP .net no to musisz C#, rubego nie musisz znać, rubum możesz zastąpić C# ;) tutaj na backendzie jest sporo języków do wyborów więc musisz wybrać taki który ci pasuje ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1