Wątek przeniesiony 2015-03-21 19:14 z Webmastering przez dzek69.

Automatyczne dopasowanie strony do rozmiarów okna przeglądarki bez wykorzystania plików cookie

0

Dlaczego to nie działa i jakie jest rozwiązanie?

<!DOCTYPE html>
  <html>
    <head>
      <meta charset="utf-8">
    </head>
    <body style="margin: 0">
      <form name="a">
        <input id="width" type="hidden"/>
          <input id="height" type="hidden" />
      </form>

      <div id="a" style="position: relative;top: 0;left: 0;background-color: blue">

      </div>

      <script>
        function a() {
        var a = window.innerWidth;
        var b = window.innerHeight;
        var c = b - a;
        var d = a - b;
        //Don't forget to define units to pixels!

        document.forms['a'].width.value = a;
        document.forms['a'].height.value = b;

        if(a < b){
        document.getElementById("a").style.height = a + "px";
        document.getElementById("a").style.width = a + "px";
        document.getElementById("a").style.top = c / 2 + "px";
        }else {
        document.getElementById("a").style.height = b + "px";
        document.getElementById("a").style.width = b + "px";
        document.getElementById("a").style.left = d / 2 + "px";
        }
        }

        var myInterval = setInterval(function() { if(document.forms['a'].width.value == window.innerWidth || document.forms['a'].height.value == window.innerHeight) {a();}}, 2500);

        }
      </script>
    </body>
  </html>

Bardzo prosze o odpowiedz :)

0

Bez wykorzystania plików cookie ? o.O
Masz pojęcie co w ogóle robisz ? o.O
Od czego masz media queries w css ? o.O

0

Po co Ci javascript w ogóle? Nie mówiąc o ciasteczkach. Twoje pytanie to coś w rodzaju: Jak zbudować dom bez używania kija golfowego?

Wyżej masz hasełko, które polecam wpisać w google: css media queries

0

w nowych przegladarkach można uzyć po prostu funkcji calc w css-ie.

0

dzięki wam wszystkim :) Powiedzcie mi dlaczego przenieśliście mój wątek do innej kategori? To nie są podstawy... Podstaw to js się uczę od 2 lat i cały powtarzam... Mam 15 lat i chodzę do 3 gim :) Sama nazwa strony na której znalazłem to hasełko o czymś świadczy xD Bez plików cookie to wiecie dlaczego... dane są zapisane w formularzu... ja bym to zrobił moim sposobem i moim zdaniem to jest dobrze zrobione, tyle, że nie działa mi funkcja setInterval(func, interval);
jak byście to zrobili w tym waszym media queries? Ponad 2 godziny to ogarniałem i wyszedł mi plik który do jednego d*rnego diva wymagał 4 kB miejca to dysku... Spoko nie? XD Prosze, napiszcie jak to ma być prawidłowo, jakbyście wy to zrobili i co mam źle w tym moim kodzie...

Bez wykorzystania plików cookie ? o.O
Masz pojęcie co w ogóle robisz ? o.O
Od czego masz media queries w css ? o.O

Tak jak sama nazwa strony na której to znalazłem wskazuje - są to tricki css, a nie podstawy :) Pozdro :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0