Jak prawidłowo dodać obrazki do projektu?

0

Stworzyłem w folderze projektu folder source "jpg" gdzie wrzuciłem swoje ikony i logo.

source.JPG

Teraz moja struktura w katalogu wyglada tak :

sdfsdf.JPG

Obrazki przypisuje w ponizszy sposob:

 
public final ImageIcon logo;
logo = new ImageIcon(GlownaRamka.class.getResource("jpg/logo.jpg"));

ale to widocznie nie jest poprawny sposob poniewaz mam NPex. Proszę o podpowiedz jak prawidłowo dodać obrazki do projektu.

1

Powinieneś podać ścieżkę względną obrazka w stosunku do pliku GlownaRamka.class. U Ciebie to chyba "../../jpg.logo.jpg".

0
 
logo = new ImageIcon(GlownaRamka.class.getResource("EclipseProject/ProgramTrening 06-03/jpg.logo.jpg"));

coś takiego...?

0

nie, przecież napisał co masz wpisać, a wpisałeś całkiem co innego

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1