Wyświetlenie tematu z bazy po id

0

Witam,
Próbowałem wiele prób i zero rezultatów, a jak działało , to reszta zniknęła. Podaję kod html z php i tłumaczę o co mi chodzi.

<?php
session_start();
include('db_con.php');
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
   $id = $_GET['id'];
}else{
    die("Error!");
}
$isCheck = $mysqli->query("SELECT * FROM searchapp WHERE id = '$id'");
if($isCheck->num_rows !==1){
    die("error");
}
$row = $isCheck->fetch_object();
$sql = "SELECT id, Temat, Opis FROM searchapp  WHERE id = ?";
 if($query = $mysqli->prepare($sql)){
   $query->bind_param('s', $id);
   $query->bind_result($id, $Temat, $Opis);
   $query->execute();
   $query->store_result();
 }else{
  echo $mysqli->error;
 }
 
 
?>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <meta name="Description" content=" [wstaw tu opis strony] " />
  <meta name="Keywords" content=" [wstaw tu slowa kluczowe] " />
  <meta name="Author" content=" [dane autora] " />
  <title>
 
<?php echo $Temat;?>
</title>
  

  <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>
<body>

<div class ="tabela_dane">
<table width="600px">
 <?php if($query->num_rows !=0):?>
 <?php while($query->fetch()):?>
 <tr>
  <td bgcolor="#00e600"><?php echo $Temat ?></td>
 </tr>
 <tr>
    <td><?php echo $Opis?></td>
	</tr>
	<?php endwhile;?>
	<?php else:?>
	<tr>
	  <td><h2> No Post Founds</h2></td>
	</tr>
	<?php endif;?>
  </table>	
</div>
</body>
</html>

Chodzi mi aby wyświetlał się temat w <title></title>. Jak widzicie, to w tytule mam kod html <font .... itd.> Próbowałem nowe zapytanie z bind param i działało ale nazwa tematu z opisem na stronie zniknęła.
Jak to mogę napisać?

`dodanie znaczników i ``` - @furious programming

0

Za pomocą PDO 15-20 minut plus przypomnienie składni, włączenie XAMPP-a etc ;)

<?php
 
   try
   {
      $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=title', 'root', '');
	  $stmt = $pdo->query('SELECT title FROM title');
 
      foreach($stmt as $row)
      {
		  $title=$row['title'];
      }
      $stmt->closeCursor();

   }
   catch(PDOException $e)
   {
      echo 'Połączenie nie mogło zostać utworzone: ' . $e->getMessage();
   }
?>
<DOCTYPE! html>
<html>
<head>
<title><?php echo $title ?></title>
</head>
<body>
Hej
</body>
</html>

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twój problem. Masz z bazy wyciągnąć jakieś dane i chcesz aby one pokazywały się w <title>, tak? Jeśli tak to może looknij na to cao napisałam. Po kilku zmianach powinno być okey. Sugerowane zmiany: Wyrzucenie niepotrzebnych rzeczy, zmiany w łączeniu z bazą danych(dane masz raczej tam inne), dodanie klauzuli where która zawęży Ci wynik do tego który chcesz. Jeśli chcesz w jakiś sposób przechować który tytuł Cię interesuję i potem to wykorzystać to jakbym to w ciastku zapisała albo w session, a no właśnie sesję dodać).

EDIT: Sory za śmieci w kodzie, to chyba ślad bytowania jakiegoś wirusa. Usunełam mam nadzieję że się znowu nie pojawi. Idę skanować dysk.

0

Wolałbym aby było oparte na mysqli nie PDO. Przyznam się bez bicia, ja to robiłem z tutoriala z Youtube, i gościu miał coś takiegow temacie napisane:

<?= $row->forum_name?>
 

więc ja tak samo zrobiłem tylko zamiast forum_name, dałem temat, bo taką mam kolumnę w bazie. I wyświetla mi się ten cały kod w title jak i w znacznikach h1. na tutorialu działa, u mnie nie. Tylko że na tutorialu ma dodatkową kolumnę jako type=0.

0

Daj tego linka, wieczorem spróbuję ogarnąć ;)

A próbowałeś dać tak samo jak on? znaczy

 <?= $row->$TEMAT?>

Nie czuję się specjalistą od PHP ale trochę mnie ten "=".

Mysqli to jest trochę przeszłość, jak ogarniesz PDO to możesz łączyć się też z innymi bazami w podobny sposób. Taka inwestycja na przyszłość jakby.

Ps Wszyscy jak zaczynamy jakąś technologię to bazujemy na tutorialach, artykułach czy czymś ;) Normalka.

0

Ja mało programuję w php i przeważnie sam do wszystkiego dochodzę, zanim polecę na forum. Co do PDO, to wiem, że teraz tej metody się używa, ale wg.mnie mysqli nie jest złe:)
Tu jest link do tego tutoriala (do jednej z części), ale uwaga, nie jest w dobrej jakości.

Jak wyżej pisałem, tak próbowałem to o co pytasz:)

AKTUALIZACJA
Już sobie poradziłem, wystarczyło o tą banalną linijkę napisać w tagach <title></title>:

<?php echo $row->temat ?>
 

I działa :)
Temat do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1