CodeLite i biblioteka Boost - problem z synchronizacją

2015-01-18 12:43
0

Cześć, mam problem z synchronizacją mojego IDE z biblioteką Boost. Chciałbym jej używać wraz z CodeLite, ale postępując zgodnie z instrukcjami znalezionymi w Internecie nie udało mi się zmusić CodeLite do "wykrycia" biblioteki Boost.

Działania jakie podjąłem:

  1. Ściągnąłem bibliotekę boost z sourceforge, v.1.570
  2. W CodeLite przeszedłem odpowiednio do: alt+w -> new workspace -> dodałem kilka bibliotek do kodu -> Settings -> Build Settings -> Advanced -> po lewej stronie w sekcji Compilers mam do wyboru: MinGW Code::Blocks i MinGW CodeLite-4.8.1 zaznaczyłem MinGW CodeLite-4.8.1 -> Global Paths -> Advanced -> Global Paths -> Include path -> dodałem ścieżkę do katalogu na partycji C (Windows 7), pole -> Libraries Path było puste, ale tam też wstawiłem ścieżkę w której jest biblioteka Boost -> Kliknąłem OK -> Przycisk Apply jest o dziwo nieaktywny ;(

I nie działa....

Wiem, że środowisko CodeLite nie jest mocno rozpowszechnione ale zależy mi żeby właśnie na nim uruchomić bibliotekę boost.

Za każdym razem jak wstawię jakąś bibliotekę z boost do kodu źródłowego wyskakuje komunikat:

"No such file or directory [tutaj podana nazwa biblioteki z boosta"

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 12:50
0

dodałem ścieżkę do katalogu na partycji C (Windows 7)

Czyli jaką?

Za każdym razem jak wstawię jakąś bibliotekę z boost do kodu źródłowego wyskakuje komunikat:

Pokaż kod.

edytowany 2x, ostatnio: Azarien, 2015-01-18 12:50

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 12:59
0
#include <boost/lambda/lambda.hpp>
#include <iostream>
#include <iterator>
#include <algorithm>

int main()
{

using namespace boost::lambda;  // TUTAJ SIĘ SYPIE, KOMUNIKAT: boost/lambda/lambda.hpp, No such file or directory
typedef std::istream_iterator in;
std::for_each(
in(std::cin), in(), std::cout << (_1 * 3) << ” ” );
return 0;

}

usunięcie cytowania całego poprzedniego posta - @furious programming

edytowany 2x, ostatnio: furious programming, 2015-01-18 17:14
Nie cytuj całego posta, jeśli piszesz zaraz pod nim! Niepotrzebnie wydłużasz wątek zmniejszając tym samym jego czytelność; - furious programming 2015-01-18 17:14

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0