Jak dodać czcionki google do motywu wordpress?

0

Na stronie mam zainstalowany motyw zeepersonal. Chcę w nim zmienić czcionkę.
Do pliku header.php dodałem

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Indie+Flower' rel='stylesheet' type='text/css'>

a w style.css tam gdzie było font-family pozmieniałem na

font-family: 'Indie Flower', cursive;

Niestety po tych zmianach czcionka pozostaje ta sama. Oba edytowane pliki znajdują się w 0:/public_html/wp-content/themes/zeepersonal/

dodanie znaczników <code class="html"> i <code class="css"> - @furious programming

0
  1. Odwołanie do pliku z fontem powinno być nad odwołaniem do style.css;
  2. Spróbuj odświeżyć przez CTRL+F5, aby pominąć wersję z cache;
  3. Sprawdź za pomocą narzędzi dla deweloperów/Firebuga/własnej analizy czy faktycznie elementom nadawany jest styl z tym nowym font-family, bo może coś go nadpisuje później? Gdzie to pozmieniałeś, globalnie dla elementu <body>?
0
  1. Jest to samo
  2. Elementy mają stary font family. Jak można sprawdzić co nadpisuje ten font family? Zmieniłem w
    <body>

    i wszystkich znacznikach gdzie było font-family

0
luukaaszq napisał(a):

ak można sprawdzić co nadpisuje ten font family?

Najlepiej jak sprawdź sobie style chociażby w inspektorze firefoxa - pokaże Ci co jest nadpisywane przez co.

0

Masz tą stronę online? Jak tak to daj link

0

W firebugu sprawdziłem że stronka korzysta z tego css: 0:/public_html/wp-content/themes/zeepersonal/style.css?ver=4.0 a nie z tego którego edytuje 0:/public_html/wp-content/themes/zeepersonal/style.css Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego pliku na ftp.

0

To jest ten sam plik, wordpress sam dorzuca na końcu wersję (można ją ustalić w argumentach wp_enqueue_style)

Spróbuj dodać fonta używając pluginu do googlowych czcionek (wp google fonts np)

0

To nie jest ten sam plik bo jak wezmę podgląd w firebugu to nie ma tam tego co pozmieniałem. Gdzieś czytałem że wordpress zapisuje sobie pliki w cache i możliwe że wczytuje cały czas ten stary plik. Właśnie szukam jak zresetować cache.

0

Do testów powinno Ci wystarczyć wejście przez tryb incognito :) Daj znać czy uporałeś się z problemem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0