Lepszy "kalkulator" na smarftony

0

Cześć,

Potrzebuję zrobić coś na wzór kalkulatora, ale w formie wyniku ma wyświetlać , najlepiej z podziałem - przycisk 1 wyświetli pierwszy tekst, 2 drugi itd. Np. 1+2 wyświetli baze danych dla 1 i dla 2, 1+2+4 wyświeti dla 1,2,4. Chciałbym też, żeby info było ściągane z internetu.
Program ma działać na smartfonach(głównie android, iOS).
Moje pytanie brzmi - jak najlepiej to zrobić?
W C++ bym się za to jako tako zabrał, ale odrzuca mnie słuch o łączeniu C++ z Javą jakimiś środowiskami. Za samą Javę probuję się zabrać, lecz czasu brakuje i chęci uciekają. Gdzieś na kompie mam qt, ale nawet nie wiem jak to obsługiwać...
Najchętniej bym to zrobił w html'u, ale o zamianie tego na appkę nie słyszałem :D
Bardzo proszę o pomoc !

Pozdrawiam

1

C++ z QT, nowsze delphi, Java, c# z xamarinem, python, ruby, html5+js...

Strasznie mały wybór, ale na coś się trzeba zdecydować

0

Chcesz iść na łatwiznę i miec z glowy wieloplatformowosc to użyj unity. Pamiętaj ze do ios potrzebujesz maca i licencji

Chcesz to zrobić w językach w których sie pisze użyj javy i obj-c

0

C++ z qt pójdzie też na iOS? Jest może jakaś przystępna instrukcja do tego? :)
html5+js zrobi osobną aplikację - nie w przeglądarce?

0
calvinklein napisał(a):

C++ z qt pójdzie też na iOS? Jest może jakaś przystępna instrukcja do tego? :)
html5+js zrobi osobną aplikację - nie w przeglądarce?

W http://phonegap.com/ możesz pisac natywne apki za pomocą js i html:)

0

Dzięki wszystkim za odpowiedzi;)
Phonegap fajne rozwiązanie, ale są tego jakieś minusy? ukryte opłaty, etc?

0

Minus PhoneGapa jest prosty - aplikacja nie jest de facto natywna. Interfejs aplikacji na każdej z platform mobilnych ma swoje wytyczne, więc jeżeli będziesz próbował zrobić coś jednego dla wszystkich to wszyscy będą narzekać po równo.

No i nie jesteś w stanie wykorzystać dokładnie wszystkich możliwości platformy, choć dla kalkulatora nie powinno to mieć tak wielkiego znaczenia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1