Mam nie mały problem z utworzeniem modułu do Joomla 3.X który po naciśnięciu na jakiś przycisk będzie wykonywać jakąś akcje. Moduł jako moduł udało mi się zrobić. Problem polega na odebraniu danych USER-a.

Normalnie napisałabym:

<form method="POST" action="spr.php">
<input typ="submit" value="Python" name="Python">
</form>

W Joomla próbowałam takie coś:

<form action="<?php echo JRoute::_( 'spr.php'); ?>" method="POST">

Bez rezultatów, naciśnięcie python daje taki sam skutek jak przy poprzedniej wersji kodu czyli : Nie znaleziono obiektu.

Próbowałam zorientować się jaki powinnam dać adres URL próbowałam coś znaleźć kulą w płot.

Czytałam o jinput i jak zrobiłam prosty kod: textbox jinput w którym biorę zawartość textboxa i wypisuje ją pod spodem to mi działa. Gdy nacisnę enter to wyświetla się to co wcześniej było w texbox-ie.

Jednak raczej nie zastosuje tego do badania czy przycisk został naciśnięty.

Mogłabym zmienić koncepcję na textbox-a ale dalej nie będę wiedziała jak zrobić to co zamierzałam i w ten sposób w jaki zamierzałam.

Tak, spędziłam nad tym trochę czasu i nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi.