Jak formatować zmienną

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-23 18:52
0

Mam pewien skrypt , który zwraca mi zmienną np. $wynik Jak ustawić w Css jej formatowanie

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 19:01
0

Nie ma czegoś takiego. Musisz ją po prostu wrzucić w jakiś htmlowy tag który ma ustawione odpowiednie formatowanie.


Na PW przyjmuje tylko (ciekawe!) zlecenia. Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie.

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 19:48
0

a ten skrypt to w jakim języku?


Pozostało 580 znaków

2014-12-23 20:34
0

Tu jest skrypt, zmienną $wynik chciałbym edytować w Css zwiększyć czcionek ustawić na środku. Jak to zrobić prawidłowo, bo kod php i html czy Css powinien być chyba w osobnym pliku.

 <?php
//$stara_wartosc = ini_set ( 'max_execution_time', 0 );
//error_reporting(0);
$con = mysqli_connect("localhost","root","","my_db");
if($con)
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }
 
$stoper_start = time(true);  // start pomiaru
 
//mierzony skrypt ////////////////////////
usleep(10000);
$query = "INSERT INTO osoby (`Imie`, `Nazwisko`,`Wiek`) VALUES ";
 
for($i=0; $i<100000; $i++)
{
    $query .= "('imie', 'nazwisko', 'wiek'),";
 
}
 
$query = substr($query, 0, -1); // na końcu nie może być przecinka więc go ucinam
mysqli_query($con,$query);
 
$stoper_stop = time(true); //koniec pomiaru
 
$wynik=bcsub($stoper_stop, $stoper_start,2); 
 
echo $wynik;
 
mysqli_close($con);
?>

Pozostało 580 znaków

2014-12-23 20:39
0

Po prostu zamiast samo echo, daj jakiś ja wiem akapit? Cokolwiek i utwórz klasę lub id, w pliku style.css zdefiniuj reguły dla tego id lub klasy.

Jeśli to masz na myśli.

Przykładowo:

<p class="wynik"> <?php echo $wynik; ?></p>

Ps Popracuj nad przejrzystością kodu, dobry kod to taki który nie potrzebuje komentarzy, ma wcięcia w odpowiednim miejscu. Masz dużo <ort>nie potrzebnych</ort> spacji to wszystko sprawia że kod wydaję się trochę niechlujny i sam na pewno masz gorszy z nim kontakt, gorzej go rozumiesz i gorzej znajdujesz odpowiedni fragment.

Dobra praktyka to oddzielny plik odpowiedzialny za zalogowanie do bazy i oczywiście dołączony do skryptu.

Fajnie jakbyś zrobił obsługę wyjątków.

Nie spotkałam się z pisaniem Css, raczej CSS jest to skrót, nie nazwa własna.

Pomijając krótkie skrypty które robisz dla siebie aby coś sprawdzić, zawsze dołączaj plik z CSS. Nie pisz CSS w pliku HTML, PHP zmniejsza to przejrzystość i o ile dobrze pamiętam, wolniej działa co ma znaczenie.


Life is Strange
edytowany 3x, ostatnio: furious programming, 2014-12-24 01:26

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0