Wątek przeniesiony 2014-12-21 09:06 z przez bogdans. Powód: Wątek dotyczący podstaw

Odwołanie do obiektu klasy w innej klasie

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-21 07:59
0

Witam,
W klasie Gracz stworzylem nowy obiekt gracz.
W klasie public static void main mam prowadzenie programu i tam takze musze tworzyc obekt gracz zeby program sie kompilowal (ponizej przykladowy kod, chodzi o odwolania do pol i metod)

System.out.println("Graczu - Podaj swoje imie");
gracz.ustawImie();
System.out.println("Witaj" + " " + gracz.imie);
System.out.println("Na poczatku gry masz"+" " + gracz.lvl +" "+"level"+ " "+"i"+" "+ gracz.zycie+" "+"jednostek zycia.");

W jaki sposób mozna odwolywac sie do obiektu klasy gracz w innej klasie bez tworzenia dodatkowego new gracz?

poprawienie tytułu i uzupełnienie tagów wątku - @furious programming

edytowany 2x, ostatnio: furious programming, 2014-12-21 13:45
Wstawiaj kod w znaczniki <code=java></code> - bogdans 2014-12-21 09:05

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 09:06
0

Wg moich pobieżnych obliczeń, pytanie zadano dotąd 3156 razy.


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 10:22
0

@davyd main() to METODA a nie klasa. Należy przekazać ten obiekt do innego OBIEKTU gdzie chcesz go używać, na przykład w konstruktorze albo przez setter.


Na PW przyjmuje tylko (ciekawe!) zlecenia. Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie.

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 10:22
0

W klasie Gracz stworzyłeś obiekt samego siebie?


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0