Czy muszę zapisywać obrazek na dysk?

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-12 04:11
0

Chciałem przetestować bibliotękę GD w PHP. I zrobiłem generowanie obrazka. Zrobiłem nałożenie obrazka ale ten obrazek już był wgrany na serwerze. Czy jeśli chciałbym nałożyć obrazek z linku jakiegoś to da się tak zrobić w locie ? czy musze najpierw obrazek sciągnąć na serwer, a dopiero potem nakładac go czy robić coś innnego ?

Próbowałem

$src_img = imagecreatefromjpeg(file_get_contents(image_url));

Ale to nic nie daje

Pozostało 580 znaków

2014-12-12 08:14
$src_img = imagecreatefromstring(file_get_contents(image_url));
Dzieki, dziala wysmeinicie - masterO 2014-12-12 10:56
@masterO - jak akceptujesz post rozwiązujący problem, to nie zabieraj plusa z tego posta; Zresztą jest on przyznawany automatycznie, więc nie trzeba dwa razy klikać; - furious programming 2014-12-12 12:05
A jak sie zabiera plusa ? i jakiego plusa? to co mam kliknac na post rozwiazujacy problem? ja nie chce nic zabierac :( - masterO 2014-12-22 21:50
Plus to łapka w górę, akceptacja to fajeczka pod łapką; Jeżeli zaznaczysz fajeczkę, to automatycznie zaznacza się i łapka; Jeżeli klikniesz jeszcze raz na łapkę to ją odznaczysz, ale fajeczka pozostanie zaznaczona - tak właśnie było w tym poście, post zaakceptowany, ale 0 plusów; Czasem dość długo trzeba czekać na zaznaczenie łapki/fajeczki i przypadkowo można coś odznaczyć; - furious programming 2014-12-22 23:16
Tak musialo byc chcialem zaznaczyc i to i to. Widocznie nie zdazylo mi sie samo zaznaczyc. Jest tak jak mowisz przepraszam od teraz bede pamietal :) - masterO 2014-12-23 01:38

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0