Błąd "No main classes found" - o co chodzi?

0

Witam,
napisałem program i kiedy próbuję uruchomić go w netbeans wyskakuje komunikat "no main classes found". O co chodzi? Tutaj kod programu:

class PoleTrapezu
{
  int a;
  int b;
  int h;
  
  int pole; 
  
  PoleTrapezu (int a, int b, int h)
  {
    pole++;
    int PoleTrapezu = pole;
    this.a = a; 
    this.b = b;
    this.h = h;
  }
  
  int pole()
  {
    return ((a + b)*h)/2;
  }
  
  void opis()
  {
    System.out.println("Pole trapezu " + pole);
    System.out.println("a = " + a);
    System.out.println("b = " + b);
    System.out.println("h = " + h);
  }
  
  static void wypiszPole(PoleTrapezu pr)
  {
    System.out.println("PoleTrapezu pr" + pr.pole + " = " + pr.pole());
  }
}

dodanie znacznika <code class="java"> - @furious programming

0

No przecież błąd wszystko Ci tłumaczy - brak Ci głównej metody; Ja tam się na Javie kompletnie nie znam, ale zobacz jak wygląda pusty dżawowy projekt na ideone:

/* package whatever; // don't place package name! */

import java.util.*;
import java.lang.*;
import java.io.*;

/* Name of the class has to be "Main" only if the class is public. */
class Ideone
{
	public static void main (String[] args) throws java.lang.Exception
	{
		// your code goes here
	}
}

Widzisz głowną metodę main? No właśnie, a teraz zobacz na swój kod i ją znajdź.

0

Dobra, już działa, bardzo dziękuję za pomoc. Miłego wieczoru :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1