Wątek zablokowany 2014-11-14 01:38 przez furious programming.

Wątek przeniesiony 2014-11-11 11:31 z Delphi i Pascal przez furious programming.

Podmienianie tekstu w notatniku

0

Witajcie, mam do was pytanie. Jestem nieco laikiem, jesli chodzi o programowanie, ale chcę się czegoś z niego nauczyć. Mam w tym momencie problem do rozwiązania i chciałabym Was poprosić o wsparcie, mianowicie: potrzebuję napisać program, który kopiując tekst z pliku 1.txt zawierającego w pewnym miejscu dane frazy (np. link, który zawiera nazwę strony i nazwę gry), wkleja ten tekst do pliku 2.txt w miejscu, w którym występują te same frazy, które szukane były w pliku 1. Czy jest możliwość napisania czegoś takiego i czy ktokolwiek byłby w stanie mnie pokierować? Byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.

0

Tak zagmatwanie opisałaś że nic z tego nie wynika, może wytłumaczysz na przykładzie?

0

Potrzebne będą funkcje: czytanie z pliku, wyszukiwanie wzorca w zapamiętanym tekście i zapisywanie do pliku. Na Pascalu znam się słabo to ich nie podpowiem, musisz wyszukać.

0

@fresa - trzeba było podać zawartość początkową pliku/ów i końcową, po wykonaniu żądanych na nim/nich operacji, było by przynajmniej wiadomo co potrzebujesz, a tak to wyszło masło maślane...

potrzebuję napisać program, który kopiując tekst z pliku 1.txt zawierającego w pewnym miejscu dane frazy (np. link, który zawiera nazwę strony i nazwę gry), wkleja ten tekst do pliku 2.txt w miejscu, w którym występują te same frazy, które szukane były w pliku 1.

No - masło maślane...

Co ma być szukane w pierwszym pliku? Link? A jeśli w pierwszym pliku ma być znaleziony link, to co w drugim? Też link? A jeśli też, to co tam chcesz wstawiać? Chcesz w dwóch plikach znaleźć te same wartości i zamienić je na inne?

Czy jest możliwość napisania czegoś takiego i czy ktokolwiek byłby w stanie mnie pokierować?

Oczywiście, że jest taka możliwość i z chęcią niejeden Cię pokieruje, ale jak wyjaśnisz problem normalnie, podając przykładowe zawartości plików; Inaczej ciężko Ci będzie pomóc (albo i w ogóle);

Przy okazji - wątki dotyczące podstaw zakładaj w dziale Newbie, gdzie ten wątek przesuwam.

0

Wybaczcie, ciężko mi to wyłumaczyć. Chodzi o to, że w jednym pliku tekstowym mam listę świeżych linków. A w drugim pliku mam opis do danego pliku i starsze linki do pobrania. No i chodzi o to, by podmieniać te stare linki na te nowe. Więc pomyślałam, że byłoby to na podstawie wyszukania jakiejś frazy, która pojawia się i w starym i świeżym linku, aby to mogło się podmienić.
Czytałam też, że można to zrobić za pomocą kluczy.

0

Może jednak podaj jakiś przykład, bo z tego nic nie wynika.

0

Pisze jako "drugi" użytkownik konta. Zajmujemy się uploadem plików na popularne hostingi catshare,rapidu itp. Na 1 z warezów można wrzucać tą samą wstawkę( post z linkami ) co 48godzin. Ale, aby było regulaminowo, trzeba plik na hostingu(catshare,rapidu itp) "sklonować"(przekopiować), aby powstał drugi ten sam plik, ale o innej nazwie URL, przykład

https://rapidu.net/0734293689/Divinity.Original-Sin-Grzech.Pierworodny.2014.PL.part1.rar --- , a poniżej nowo "sklonowany":
https://rapidu.net/8035340623/Divinity.Original-Sin-Grzech.Pierworodny.2014.PL.part1.rar --- To ten sam plik, ale skopiowany. Takie pliki uznaje jeden z Warezów. Za każdym razem trzeba tak robić, jest to dosyć męczące przy ilości w okolicach 60-80(chodzi gry,filmy itp ,nie o ilość linków). My chcielibyśmy napisać program, którego mniej więcej działanie jest opisane poniżej w opisie autopostera, który już niestety nie funkcjonuje.

Główną zaletą i cechą odróżniającą Matrix AutoPoster od innych posterów to klucze. Czym one są?

Klucze to innowacyjny sposób przyspieszenia wysyłania nom stop tych samych postów z nowymi linkami. Zamiast kopiować każdy film i przypisywać do danego postu, to kopiujemy WSZYSTKIE PLIKI na hostingu najlepiej do nowego folderu, bierzemy całą liste plików i wklejamy do programu - tak z każdym hostingiem - WSZYSTKIE ZA JEDNYM ZAMACHEM. Program automatycznie wygeneruje te posty do których podaliśmy linki sugerując się kluczem znalezionym w nazwie pliku (jeżeli ktoś nadal nie rozumie to proszę oglądnąć film, i jeśli wciąż nic to mogę wytłumaczyć osobiście).

W ten sposób codzienne wysyłanie plików zajmuje nam minuty nie godziny, lub nawet sekundy jeśli już wcześniej zrobimy np. 10 kopii folderu z plikami.

Klucze mają też inną zaletę: jeżeli w bazie mamy 200 postów, z chcemy wysłać tylko 50 postów, to wystarczy, że do programu wkleimy tylko te 50 plików (program oczywiście obsługuje party! więc może być więcej plików dla tych 50 postów), i wtedy program wygeneruje do wysłania tylko te posty do których podaliśmy linki!

Mamy na 1 hostingu pobraną listę linków do notatnika txt, które wstawiamy w dane miejsce w szablonie posta danej gry. Trzeba skopiować linki z catshare z danej gry (powiedzmy ich ilość to 8) do miejsca na szablonie posta gry gdzie znajduje się pierwszy tag [code][/code] , kolejno z drugiego txt z hostingu rapidu trzeba pobrać linki do tej samej gry( ale linki już rapidu) do drugiego tagu [code][/code]. I tak samo z trzecim hostingiem do trzeciego tagu. Najlepiej będzie pokazać to na filmiku z YT:

1 tag catshare, ,2 tag rapidu, 3 tag fileshark, wyciągane wszystko z 3 txt z listami linków. Teraz powinniście to rozumieć. Bardzo prosiłbym o pomoc, nie proszę was wcale o napisanie mi tego( chyba, że ktoś chcę się sprawdzić ;) ), proszę o dość szczególne wytłumaczenie, co zawrzeć w kodzie. Z góry dziękuje.

0

Rozumiem że tych plików do modyfikacji będzie kilkaset, w każdym z nich kilka znaczników [code] których ilość (tych znaczników) zgodna z ilością dodatkowych plików z samymi linkami.
Pozostaje zagadką w jaki sposób odnajdujesz które linki gdzie wklejać.
Więc doklej do postu:

  1. Plik który modyfikowano (przed edycja)
  2. Plik który modyfikowano (po edycji)

Może da się zrozumieć co potrzebujesz.

0

Prościej człowieku już sie nie da;) Specjalnie dałem jeszcze łopatologicznie tłumaczący co i jak filmik, aby nawet najgłupszy to zrozumiał.

Edycja w poście ma sie dokonywac tlyko między znacznikami code

[code]http://catshare.net/mzWUaSYcLnhAacgi/Farming.Simulator.15-CODEX.part1.rar
http://catshare.net/fhwuAijefCdQ4arZ/Farming.Simulator.15-CODEX.part2.rar
[/code]

[code]https://rapidu.net/7335340825/Farming.Simulator.15-CODEX.part1.rar
https://rapidu.net/4335340832/Farming.Simulator.15-CODEX.part2.rar
[/code]

[code]http://fileshark.pl/pobierz/864153/3219o/farming-simulator-15-codex-part1-rar
http://fileshark.pl/pobierz/864154/955p7/farming-simulator-15-codex-part2-rar
[/code]

A nowe linki na zamiane ma brać z notatnik z listą tych linków. Listę tę sam aktualizuje. Program ma tylko pobierac odpowiednie linki i zamienić je w znacznikach, zamiast starych linków. Czego ty nie rozumiesz? :o

EDIT: Prawdopodobnie chodzi ci o pliki txt, w których są te znaczniki, z tego co napisałeś. Program powinien być gotowy na jego modyfikacje, ponieważ liczba tych "plików" stale rośnie. Znajdowałyby one np. w 1 folderze jako skróty. Jak było napisane w 1 poście, jestem laikiem, nie określę, jak taki program miałby odnajdywać pliki. Ale jeśli miałbym za każdem razem kompilowac go od nowa, z coraz to większą ilością bazą plików, to lepiej, by do programu można by było wprowadzać daną ilość plików, pod odpowiednimi nazwami i móc to zapisywać.

Jeśli nie chodziło ci o to, to raczej nie ogarniesz dalszych szczegółów.

dodanie znacznika <code> - @furious programming

3

Jeśli nazwy plików są unikalne i nie powtarzają się w ramach jednego hostingu, a ja dobrze rozumiem to co próbujecie opisać to w zasadzie wychodzi na to, że:

W pliku z nowymi linkami mamy:

http://superhostingX.pl/(.*)/UnikalnaNazwaPliku1.rar
...
http://superhostingY.pl/(.*)/UnikalnaNazwaPliku1.rar
...
http://superhostingZ.pl/(.*)/UnikalnaNazwaPliku123.rar

W pliku z szablonami natomiast znajdują się odpowiadające linie tylko z inną zawartością w miejscu gdzie wpisałem (.*).

To wystarczy, że:

  • nowe linki będą w jednym pliku,
  • program będzie czytał linki jeden po drugim (np. linie zaczynające się od http),
  • dla każdego linku odnajdzie prefix (hosting) i postfix (nazwa pliku),
  • odnajdzie odpowiedający link w szablonie szukając czegoś w rodzaju prefix(.*)postfix,
  • podmieni link na nowy.
0

Myślicie, że w pythonie dam radę coś takiego napisać?

0

A to Delphi już Ci się znudziło?

Dasz radę to napisać i w Pythonie, ale najpierw poznaj ten język i naucz się w nim programować.

0

W pythonie, przecież pytałeś o Delphi ?

0

Jak już pisałem, jestem drugim użytkownikiem tego konta. Nie ja zakładałem temat, mój pierwszy post to był ten długi. Jestem miernotą w programowaniu, ale trochę się pomęczę i to zrobię. Zastanawiam się jaki język najbardziej byłby do tego wskazany.

0

Ten który najlepiej znasz.

0

Prosze o zamknięcie tematu, szkoda, by pewna osoba mogła sobie nabijać posty. ;)

0

@fresa - albo niech korzysta z tego konta ten pierwszy, a drugi niech się łaskawie zarejestruje i pisze z innego konta, albo niech ten drugi siedzi z boku i ewentualnie mówi co ten pierwszy ma pisać; Wprowadzacie w wątku zamieszanie, więc skończcie;

A wątek zamykam - jak sobie pytacz życzy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1