W czym zrobic stronę WWW

0

Witam!
Mam zamiar wziąć udział w projekcie w ramach którego będę z kolega robił stronę internetową. Nie mam jednak pojęcia w czym ją zrobić. Czy HTML + CSS wystarczy żeby robić stronę w miarę profesjonalną i ładnie wyglądającą czy muszę jeszcze użyć Java-Scriptu lub jQuery? Wiem, że pytanie jest dość nieprecyzyjne, ale proszę o jakieś porady. Z góry dziękuję! :D

0

Żeby strona była zrobiona profesjonalnie to tak na prawdę potrzebuje html+css+javascript+(coś na serwer np php, ruby, python lub asp .net) jak poświecisz odpowiednią ilość czasu to po pół roku będziesz w stanie napisać coś dobrego ;)

0

Mam czas do 30 marca, ale niestety mam w tym roku maturę i nie mogę poświęcic tyle czasu ile bym chciał :/

1

Dla chcącego nic trudnego a szczególnie dla programisty. Ja właśnie podczas w 2 semestrze 4 klasy technikum napisałem jeden z moich największych projektów. A matura? Na zadowalające mnie wyniki wystarczyły powtórzenia na lekcjach który były przez całą 4 klasę.

0

Nie jestem specjalistą od web-u, ale...

OrientMantis24 napisał(a):

Czy HTML + CSS wystarczy żeby robić stronę w miarę profesjonalną i ładnie wyglądającą

Co do wyglądu to w zasadzie tak - zakładając, że masz gotową grafikę.
Co do "w miarę profesjonalną" to już zależy od tego co to ma być za strona. Teoretycznie można sobie wyobrazić stronę napisaną tylko w HTML i CSS, ale jednak w większości przypadków to trochę mało.
Dla pocieszenia powiem, że HTML i CSS są banalne i w zasadzie da się ich nauczyć w weekend. Znacznie gorzej jest z JS, PHP czy innymi językami, bo tu poza wiedzą ogólną trzeba jeszcze myśleć ;)

1

Stronę możecie zrobić bez nauki. Wystarczy użyć jakiegoś generatora w stylu wix.com

0

Pobaw się darmowymi template'ami opartymi o czyste HTML + CSS, modyfikując ich zawartość i strukturę. Dodatkowo, przywitaj się z JS'em, którego podstawy pozwolą Ci np. na obsługę funkcji aktualizacji jednorodnych treści na wielu stronach (menu, stopka, "what's new?" itp.), a także PHP, czy python, do obsługi (na początku) chociażby formularza kontaktowego, czy kontaktu z serwerową bazą danych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1