Jak pozbyć się z TextArea znaczników < br >?

0

Nie mam pomysłu a zrobiłem takie coś że pobieram z bazy jakąś wiadomość. I parsuje ją funkcją nl2br i jak pokazuje te wiadomość w textarea to elegancko z enterami się pokazują odstępy itd. Teraz mam guzik ODPOWIEDŹ i jak go wciskam to przechodzę do zakładki NOWA WIADOMOŚĆ i w te pola wstawiam to co było w polu temat i w polu: treść wiadomości:

Kod po wciśnięciu ODPOWIEDZ

$('#subject').val('Re: ' + data.subject);
$('#message').val(data.content);

I teraz jak mam w tego diva wstawioną wiadomość data.content to ten content to jest pobrana z bazy treśc i przejechana nl2br. I jak wstawiam do diva z textarea to mam

TEXT<br />
<br />
(a tu enter)<br />
<br />
text 2<br />
<br />
(a tu enter)<br />
<br />
test3

dodanie znacznika <code class="html"> - furious programming

0

w tresci postu nie ma pytania P

textarea to nie edytor wysiwyg wiec nie dziw sie ze znaczniki br sie pokazuja. zeby odwrocic zmiane nl2br (czyli zmiana znakow nowej lini na tago
) musimy uzyc regexpa => http://stackoverflow.com/questions/5959415/jquery-javascript-regex-replace-br-with-n

no chyba ze to ma zostac pod spodem jako br a wyswietlic sie bez znakow to uzywamy contenteditable z html5 => http://html5demos.com/contenteditable lub zaciagamy edytor wysiwyg do tego textarea

0

Mam tak: pisze wiadomość w textarea wciskam entery i kiedy ja pobieram do odczytu to mi sie pojawia jako jeden ciąg bez przełamania linii. Więc po pobraniu wiadomosci z bazy rzucam nl2br i wtedy ladnie widać ja w textarea. A kiedy wciskam guzik ODPISZ i ta wiadomosc mi sie wstawia do textarea to juz z tymi znacznikami BR.

0

cos jest nie tak. skoro po pobraniu z bazy nie ma przelamania linii to jak metoda zmieniajaca przelamanie linii w br nie dosc ze zamienia niestniejace przelamanie linii to zamienia je w br ktore jest niewidoczne w textarea ?? to jest kompletnie bez sensu, pokaz kod bo cos tam jest namieszane.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1