Wątek przeniesiony 2014-08-31 19:21 z C/C++ przez Ktos.

Uruchamianie programu po podaniu loginu i hasła

0

Siema . Dopiero zaczynam przygode z c++ i mam do was pytanie. Napisałem 2 programy
1.Trzeba podac dobry login i hasło
2. Jakas pierdoła co oblicza pola podanych figur
I teraz moje pytanie Jak to zrobic zeby gdy po Wpisaniu Prawidlowego loginu i hasła otwierał sie program 2. A w razie podania złych danych zamykał.
z góry dzieki i czekam na wasze propozycje :)

1

Lepiej mi pomóż a nie sie bezsensownie wypowiadasz juz zorzumialem jak "ktos" napisal

Zacznijmy od tego, że pomoc na tym forum jest dobrowolna. Jeżeli ktoś będzie chciał pomóc, to tak uczyni. Wymuszanie na nic się tu zda, jedynie możesz sobie wrogów narobić...

Co do problemu: " po Wpisaniu Prawidlowego loginu i hasła otwierał sie program 2"
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms682425(v=vs.85).aspx

Użycie:

PROCESS_INFORMATION processInfo;
STARTUPINFO startupInfo;
ZeroMemory(&startupInfo, sizeof(startupInfo));
startupInfo.cb = sizeof startupInfo;
if(CreateProcess("c:\\programy\\test.exe", NULL,  NULL,NULL,FALSE,0,NULL, NULL,&startupInfo,&processInfo))
{ 
    WaitForSingleObject(processInfo.hProcess,INFINITE);
    CloseHandle(processInfo.hThread);
    CloseHandle(processInfo.hProcess);
}  
else
{
    MessageBox("Wystąpił problem z utworzeniem procesu");
}

Pytanie brzmi, czy takie rozwiązanie ma sens? Program służący tylko do sprawdzenia loginu, który odpala inny program...

3

Ojejku, to nie łatwiej po prostu użyć std::system? http://en.cppreference.com/w/cpp/utility/program/system

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1