Witam!!
Problem pewnie banalny ale ja od rano go nie rozwiązałem. Więc proszę nie walcie postów że znajdę na goglach, bo szukam i nie mogę znaleźć.
napisałem takie coś

CREATE OR REPLACE FUNCTION gowno.kiki(temppp INTEGER ) RETURNS INTEGER AS
$$
DECLARE
val INTEGER := 0;
i tyczka%ROWTYPE;

BEGIN
	FOR i IN (SELECT adres FROM tyczka)
	LOOP
		RETURN CAST(i.adres AS INTEGER); // ten return dodany tylko poto żeby zobaczyć czy coś się zwraca a sie nic nie zwraca
		IF CAST(i.adres AS INTEGER) > val THEN
			val = CAST(i.adres_ AS INTEGER);
		END IF;
	END LOOP;
	RETURN val;
END
$$
LANGUAGE 'plpgsql'

i tak chce wewnątrz funkcji mieć jakiegoś selekta który zwraca wynik a potem sprawdzać to wiersz po wierszu
jak takie coś osiągnąć?? Bardzo proszę o pomoc