Tworzenie obiektów na bieżąco, ze stringów

0

Jest jakiś sposób żeby stworzyć nowy obiekt na podstawie stringa?
Dla zobrazowania sytuacji:

Mam sobie jakiś plik tekstowy tekst.txt, do którego zapisuję dane o obiektach, ale nie wiem ile ich jest.
Czytam plik i spisuję sobie wszystko do listy stringów albo do tablicy stringów
Mam listę/tablicę stringów s i teraz chciałbym zrobić takie coś:

klasa s[0] = new klasa(s[1], s[2], s[3])

Da się jakoś tak zrobić, żeby tworzyć klasę z niezadeklarowanych początkowo zmiennych?

0

Nie mam pojęcia co ty chcesz zrobić twój kod nie ma sensu
W konstruktorze możesz dać całą tablicę w taki sposób

string [] array = {"sdf","sd",...};
MyClass mc = new MyClass(array);

class MyClass
{
   public MyClass(string[] s)
   {}
}

Ale nie mam pojęcia czy to o to Ci chodzi.

Edit: chyba wiem

Po co Ci nazwa instancji taka jak pierwszego elementu tablicy? Możesz zrobić tak:

List<MyClass> list = new List<MyClass>();
list.add(new MyClass(array));
1
Zelman666 napisał(a):

Mam sobie jakiś plik tekstowy tekst.txt, do którego zapisuję dane o obiektach, ale nie wiem ile ich jest.
C

Prawdopodobnie chodzi ci o serializacje obiektów.
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/ms233843.aspx
Możesz obiekty zapisywać jako np. binarnie, json, xml.

0

W sumie to nie do końca mi o serializację chodziło, ale jeśli troszkę zmienię to co mam, to zadziała. Dzięki :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1