E-maile nie dochodzą, jednak brak komunikatu o błędzie

0

Napisałem kilka linijek programu który wysyła E-maile. Wczoraj wysyłał bez problemu. Dziś uruchomiłem, i nic nie wysyła? Co się stać mogło?

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Net;
using System.Net.Mail;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {

        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            try
            {
                MailMessage mail = new MailMessage();
                mail.From = new MailAddress("email nadawcy");
                mail.Subject = ("hjbtncbrfmbvm");
                mail.Body = ("gt4jhbngvjhjtrnvkjtr,jnv kjr,hdnv kjr,bmdvn");
                mail.To.Add("emial odbiorcy");

                SmtpClient client = new SmtpClient();
                client.Credentials = new NetworkCredential("email nadawcy", "hasło");
                client.Host = ("smtp.wp.pl");
                client.Port = 587;
                client.EnableSsl = true;
            }
            catch
            {
                MessageBox.Show(this, "Error Mail");
            }

        }

    }
}
 

Blok Try catch nie wyświetla komunikatu o błędzie.

0

wyrzuciłeś

 client.Send(mail);

?

0

haha, no tak.
Samemu jakoś trudno znaleźć błąd:D

2
jakubson napisał(a):

haha, no tak.
Samemu jakoś trudno znaleźć błąd:D

Faktycznie, w tak skomplikowanym kodzie, mającym wysyłać email, gdzie brakuje polecenia "wyślij"... trudno znaleźć taki błąd :P

0

Ewentualnie jeżeli nadal maile nie dochodzą to może być wina ich filtrów, które uznają twoje wiadomości za spam. Zwłaszcza jak ostatnio testowałeś swój program i wysyłałeś ich dużą ilość.

0

Już dochodzą.
Można jeszcze jakoś w kodzie programu sprawdzić czy podane hasło i login do konta nadawcy są poprawne?

1

Jeśli będą niepoprawne, to rzucony zostanie wyjątek, przechwyć go i obsłuż.

0
jakubson napisał(a):

Już dochodzą.
Można jeszcze jakoś w kodzie programu sprawdzić czy podane hasło i login do konta nadawcy są poprawne?

No jeśli emaile wychodzą to hasło i login są poprawne.. :)

0
somekind napisał(a):

Jeśli będą niepoprawne, to rzucony zostanie wyjątek, przechwyć go i obsłuż.

Mój Try catch łapie ten wyjątek.
Myślałem, że są inne sposoby jakieś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1