Przechowywanie hasla i loginu w bibliotece .dll

0

Czy w ogóle jest to dobry pomysł?
I mam problem:

string log = login.Text;
string has = haslo.Text;

if (log == ****  && has == ****)

Chcialbym aby zamiast **** znajdowalo sie haslo i login ktore jest w bibliotece ;p

Z gory dzieki

dodanie znacznika <code class="csharp"> - furious programming

0

Oczywiscie biblioteke juz utworzylem tylko nwm jak to zrobic
dalem "using mojabib" ale co dalej z ****? :P

0

normalnie - dokładnie tak samo jakbyś to zrobił gdyby to nie było w osobnej bibliotece
np. w resourcach

Macieq napisał(a):

Czy w ogóle jest to dobry pomysł?

zależy jakie hasła i login; jeśli ma to być niedostępne dla użytkownika to nie jest to dobry pomysł; jeśli to hasło do bazy danych dla aplikacji serwerowej to może tak być, ale chyba prościej w osobnym pliku konfiguracyjnym

0

@Macieq pomysł słaby bo rozumiem że chcesz w ten sposób "ukryć" te hasła? Bez sensu. Skoro użytkownik będzie miał tą dll to nic nie stoi na przeszkodzie ją sobie podpiąć i wyciągnąć hasła.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0