Stacjonarny kurs programowania

0

Witam,
jestem totalnym newbie. Zdecydowałem się, że na początek chciałbym udać się na kurs programowania, raz by ruszyć z tematem (+motywacja), dwa by podłapać jakieś podstawy i nie napotkać na początek muru. Mysle, ze na start tego potrzebuje- ogolnie jestem osobą pracującą. Kurs chciałbym odbyc kilkudniowy- 1 dzień to za malo, później uczyc się już sam.

Myslalem, żeby odbyc jakiś kurs z Javy. Czy może ktoś cos polecić (Poznań) ? Jest tego ogolnie zatrzęsienie i ciężko cos sensownego wylowic.

I może dziwne pytanie... ile taki kurs powinien kosztowac?

PS. lubie tez pythona ale akurat z tego jest mało kursow i to zostawiłbym na nauke w samotnosci.

0

Tak, łykne jakieś kursy online najpierw.
Mimo wszystko chciałbym się udać na kurs stacjonarny, sala wykładowa i te sprawy.

2

Jeśli chcesz się nauczyć to naprawdę o wiele lepiej przeczytać choćby najgorszy kurs online za darmo , po polsku, jeśli nie chcesz inaczej, też można. A tak wyrzucisz pieniążki, czas i na dobrą sprawę nauczysz się pewnie mniej.

0

Głównie chce się uczyć sam i zresztą to robię.
Ale uważam, że na start porządny kurs mogłby być bardzo pomocny.

Ja pracuje pn-pt, generalnie w czyms innym, a na takim kursie przynajmniej przez te kilka dni/tydzień przeznaczyłbym na to caly swoj czas.

np. szkolenia firmy ALX?

0

To wez tydzien urlopu i poswiec swoj czas. Nie widze problemu. Po co placic za z reguly miernej jakosci kursy?

1
rav3n napisał(a):

Ja pracuje pn-pt, generalnie w czyms innym, a na takim kursie przynajmniej przez te kilka dni/tydzień przeznaczyłbym na to caly swoj czas.

Przerób dowolny kurs Java. Załóż na forum wątek w Newbie czy gdzieś pt. "Uczę się Java - kurs przerobiłem - nie rozumiem tego:", i w nim przedstaw swoje wątpliwości, najlepiej na przykładach z fragmentami kodu - na pewno ktoś Ci odpowie/pomoże.
Jeśli będzie Ci łatwiej być "w programowaniu cały czas" - weź ten tydzień urlopu na takie zabawy (tylko musisz być zdyscyplinowany, i faktycznie siąść do programowania, a nie korzystać z uroków urlopu).

Chyba, że szukasz kursu, bo Twój obecny pracodawca Cię na niego deleguje i jeszcze za to zapłaci - to zmienia nieco postać rzeczy :)

0

Na zadnym kursie nie byłem, wiec trudno mi to bylo ocenic.
Do szkoły nie chciałem, bo w planie widziałem mało programowania, to pomyslalem, ze może w takim razie kurs. By przyswoić jakas uporzadkowana wiedze i szybko pokonać jakies male bzdurki.

Nie podejrzewałem, ze wszelkiego rodzaju kursy tego typu są nic nie warte.

urlopu trochę dawno nie pamiętam, dlatego obawiam się, ze moglbym chcieć skorzystać z jego urokow ;)

0
n0name_l napisał(a):

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/index.html

Przy okazji. Jeszcze cos online godnego polecenia? i aktualnego.
np. javastart.pl itp.

Może jakiś w formie video?

thx.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1