Skąd pobrać czas np. deserializacji?

2014-06-03 08:36
0

Cześć! Chciałbym zrobić coś takiego, że mam progressBar'a i chce żeby ładował się tak długo, jak np. tyle co trwa deserializacja string'u do pliku. Koniec pytań :)

Pozostało 580 znaków

2014-06-03 08:40
0

Wykorzystaj raczej klepsydrę, niż progress bar ze znanym czasem. Czemu? Bo czasu nie znasz, i znał nie będziesz. Jedyne, co mógłbyś zrobić to pokazywać postęp według ilości zapisanych "literek" ze stringa, ale wtedy zapis "literek" też musiałbys zrobić samemu, "literka po literce" :)

Pozostało 580 znaków

2014-06-03 08:44
0

Podziel stringa na N czesci i po kazdym zapisaniu jednej z czesci aktualizuj progressbara.

Pozostało 580 znaków

2014-06-03 08:46
0

no tak. thx

Pozostało 580 znaków

2014-06-03 09:48
0

Chodzi chyba raczej o deserializację?
Ew. zwykły zapis - skoro to string.


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów
edytowany 1x, ostatnio: vpiotr, 2014-06-03 09:48

Pozostało 580 znaków

2014-06-04 08:51
0

Nie, sry za to. Ale to kopiowałem na szybko i wszystkiego nie poprawiłem, a chodzi mi o deserializacje żeby odczytać plik do stringu.

Pozostało 580 znaków

2014-06-04 11:50
0

@Adamek161, deserializacja polega na odczytaniu pliku i przetworzeniu go na obiekty. Odczyt pliku do stringa to po prostu odczyt pliku.


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2014-06-04 11:58
0

A w takim kodzie to czytam String z pliku, czy deserializuję?

ObjectInputStrem ois = new ObjectInputStream(new FileInputStream("dane.txt"));
String s = (String)ois.readObject();

To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell
edytowany 1x, ostatnio: bogdans, 2014-06-04 16:39
Deserializujesz string z pliku ;)) - _13th_Dragon 2014-06-04 16:31

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0