Jak mając DataTable odczytać współrzędne wybranej komórki?

0

Pytanie banalne ale nie mogę tego znaleźć (a z c# dopiero zaczynam)...
Jak mając DataTable odczytać współrzędne wybranej komórki ?

Z góry dziękuje za pomoc i wyrozumiałość.

0

co to są "współrzędne komórki" wg Ciebie?

0

Wydaje mi się, że chodzi o to:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/y06xa2h1.aspx

0

W Delphi mogłem sprawdzić która komórka jest aktualnie zaznaczona za pomocą:
Stringgrid1.Row i StringGrid.Col

Jak sprawdzić to w C#?

0
nowy[] napisał(a):

W Delphi mogłem sprawdzić która komórka jest aktualnie zaznaczona za pomocą:
Stringgrid1.Row i Stringgrid.Col

Jak sprawdzić to w C#?

O ile dobrze się domyślam, to powinienieś użyć DataGridView i wtedy znajdziesz to, czego potrzebujesz.

1
nowy[] napisał(a):

W Delphi mogłem sprawdzić która komórka jest aktualnie zaznaczona za pomocą:
Stringgrid1.Row i StringGrid.Col

Jak sprawdzić to w C#?

Co ma wspólnego StringGrid z Delphi z DataTabele z c#??

http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/system.windows.forms.datagridview.currentcell(v=vs.110).aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1